Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση για τον Λ. Καραπαναγιώτη

“O Λέων Καραπαναγιώτης και η πρόκληση της είδησης” ,είναι ο τίτλος της συνάντησης που διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 (19.00) στην αίθουσα  ”Νίκος Σκαλκώτας” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Ομιλητές είναι  ο Παντελής Καψής, δημοσιογράφος, Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ο Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος, Διευθυντής της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, ο Νικόλαος Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Κώστας Μητρόπουλος, γελοιογράφος, η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος και Χρήστος Μεμής, δημοσιογράφος,  Διευθυντής της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”. Παρεμβαίνει δημοσιογράφος Στάθης Ευσταθιάδης και συντονίζει ο Ν. Αλιβιζάτος.


Ο Λέων Καραπαναγιώτης εξέφρασε και σημάδεψε μια μεγάλη εποχή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Μίας δημοσιογραφίας πολιτικής, μαχητικής, διανοούμενης, που συμμετείχε ενεργά και την αφορούσαν όλα. Άνθρωπος πολύπλευρος, έντονος, δημιουργικός  και δυναμικός, ταίριαξε με τις ανάγκες της εποχής αυτής  και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση  του χαρακτήρα των εφημερίδων, του τύπου, της δημοσιογραφίας. Οι αρχές του, τα πιστεύω του και η προσωπικότητά  του σημάδεψαν τουλάχιστον μια γενιά δημοσιογράφων, που πλάι του και αναπτύχθηκαν και αναδείχθηκαν.

Επτά χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Λέοντα Καραπαναγιώτη. Σε αυτά, έχουν σημειωθεί  μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία και την πολιτική ζωή ενώ ο  χαρακτήρας και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης αμφισβητούνται και επαναξιολογούνται. Στην εκδήλωση αυτή, στενοί συνεργάτες και φίλοι του, έρχονται κοντά για να μοιραστούν στιγμές, εμπειρίες και αναμνήσεις, αλλά και για να μεταφέρουν τι αποκόμισαν από τα χρόνια τους μαζί, και τι από αυτά μπορεί ακόμα να προσφέρει, να διδάξει και να καθοδηγήσει την δημοσιογραφία σε μία τόσο διαφορετική εποχή.  Ο Παντελής Καψής,  ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Κώστας Μητρόπουλος, η Μικέλα Χαρτουλάρη, ο Χρήστος Μεμής και ο Στάθης Ευσταθιάδης, θα αναζητήσουν, με ζωντανή την μνήμη του Λέοντα, την καρδιά της δημοσιογραφίας.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...