Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συμπαραστέκεται ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την νομιμότητα ή όχι του «λουκέτου» της ΕΡΤ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η κατάλυση της δημοκρατίας άρχισε με την επιβολή του μνημονίου, με την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού θεσμού ενώ συνεχίστηκε την 11η Ιουνίου με την κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Έλληνες αποδέχονται ως μόνη δημόσια τηλεόραση την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3, ως μόνο δημόσιο ραδιόφωνο την ΕΡΑ και ως μόνο πραγματικά δημόσιο διαδικτυακό μέσο το ertopen.com.

Με την ανομία της κατάργησης έκαναν επισφαλής δίμηνες συμβάσεις. Τραγικά παραδείγματα :

ΕΡΑ Κέρκυρας – Ένας εργαζόμενος για έξι εργασίες (παραγωγός, συντάκτης, εκφωνητής, ενημερώνει ιστοσελίδα, ρεπόρτερ στο ράδιο, ρεπόρτερ στην τηλεόραση).

ΕΡΑ Γιάννενα – Ένας εργαζόμενος.

ΕΡΑ Κρήτη – Λιγοστό προσωπικό δύο ατόμων, ένα για την τηλεόραση και ένα για το ραδιόφωνο. Την ώρα που η Κρήτη παρουσιάζει ιδιαιτερότητες όπως α) είναι σύνορο Ευρώπης, β) διαπραγματεύεται ΑΟΖ, γ) πιθανή ύπαρξη υδρογονανθράκων, δ) είναι σεισμογενής περιοχή, ε) κατατάσσεται δεύτερη όσον αφορά της αυτοκτονίες, στ) έχει ισχυρό πρωτογενή τομέα, η) έχει μεγάλη προσέλκυση τουριστών, θ) παρουσιάζει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Χιλιάδες κόσμος πέρασε από τις εκπομπές της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Χθες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποφάσισε να κάνει εκπομπές μόνο από ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ, τιμώντας έτσι την πραγματική δημόσια ραδιοφωνία.

Όλα αυτά σήμερα ελπίζω ότι θα τα λάβει υπόψη του το ΣΤΕ και θα αποκαταστήσει την κατάλυση της δημοκρατίας της 11 Ιούνη.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...