Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία: Νεκρός δημοσιογράφος από βομβαρδισμό

Ο Μουρχάφ αλ-Μονταχί εργαζόταν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων


Ένας ακόμα δημοσιογράφος έπεσε νεκρός στη Συρία, έπειτα από βομβαρδισμό στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Ο φωτορεπόρτερ Μουρχάφ αλ-Μονταχί, γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπου Σούχα, που συνεργαζόταν με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, έχασε τη ζωή του την ώρα που προσπαθούσε να καταγράψει τη μάχη ανάμεσα στους αντάρτες και τους άνδρες των συριακών αρχών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Star του Λιβάνου η συριακή αντιπολίτευση δήλωσε για τον θάνατο του αλ-Μονταχί ότι «πέθανε ενώ εκτελούσε το καθήκον του ως δημοσιογράφος».

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο φωτορεπόρτερ «κατέγραφε τη συριακή επανάσταση από τη στιγμή που οι πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ».

Συμπλήρωσε δε, ότι συνέχισε να κάνει τη δουλειά του ακόμα και κάτω από πυρά, βόμβες και εκρήξεις, «προβάλλοντας αντίσταση στην κυριαρχία του καθεστώτος Ασαντ».

Σύμφωνα με την ένωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF) η Συρία αποτελεί την πιο επικίνδυνη χώρα για δημοσιογράφους, ενώ όπως αναφέρει πάνω από 25 δημοσιογράφοι και πάνω από 26 πολίτες δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...