Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αρης Δαβαράκης: Τσίπρας και Βερναρδάκης μου ανέθεσαν να φτιάξω το site του ΣΥΡΙΖΑ

Στον «αέρα» βρίσκεται το νέο portal του ΣΥΡΙΖΑ με περιεχόμενο κυρίως «κοινωνικά πολιτιστικό» το οποίο έστησε ο Αρης Δαβαράκης όπως αποκαλύπτει ο ίδιος με άρθρο του που δημοσιεύεται στο συγκεκριμένο ιστότοπο κατ' εντολήν του προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου Αλέξη Τσίπρα και του Χριστόφoρου Βερναρδάκη.


Ενα χρόνο πριν, περίπου, το iefimerida.gr αποκάλυπτε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρει στον γνωστό δημοσιογράφο και στιχουργό το άτομο εκείνο που θα μπορούσε να στήσει το νέο διαδικτυακό τόπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης στο τομέα της ενημέρωσης.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο toportal.g ο κ. Δαβαράκης περιγράφει καρέ-καρέ το στήσιμο του νέου αυτού ιστοτόπου, από τη στιγμή που έδωσε τα χέρια με τους κ.κ. Τσίπρα, Βερναρδάκη και Παππά μέχρι τη Δευτέρα που βγήκε στον «αέρα».

Ολόκληρο το άρθρο του Αρη Δαβαράκη έχει ως εξής:

«Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα που ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σκέφτηκε πως θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ να μου αναθέσουν την δημιουργία ενός site που να είναι κυρίως πολιτιστικό, κοινωνικά πολιτιστικό, με την ευρύτερη έννοια. Να μην ακολουθεί απαραίτητα «κομματικές» πολιτικές και να δηλώνει με τον τρόπο του πως η πολιτική δίνει επιτέλους τον απαραίτητο χώρο για να εκφραστεί το αίσθημα, η αισθητική, ο πολιτισμός, η τέχνη, η κοινωνική αγωνία, οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μέσα απο την δημιουργικότητα και όχι με εκκωφαντικές κραυγές και ύβρεις, μέσα σε μιαν ευρύτητα που να μας υποχρεώνει να σκεφθούμε ελεύθερα ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρθηκε αμέσως γι' αυτή την πρόταση του Χριστόφορου και την άλλη μέρα κιόλας βάλαμε μπρός για την πραγματοποίηση αυτού του site που σήμερα σκάει μύτη και ονομάζεται toportal.gr.

Το πρώτο που έκανα εγώ αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη που πάρα πολύ με ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή, ήταν να πάω στην e-worx, την εταιρεία που έχει σχεδιάσει και το protagon.gr του οποίου ήμουν και συνεχίζω να είμαι ιδρυτικό μέλος και συνεργάτης. Μέχρι εκείνες τις μέρες συμμετείχα και στην συντακτική επιτροπή από την οποία παραιτήθηκα μόλις δώσαμε τα χέρια με τον Τσίπρα, τον Βερναρδάκη, τον Νίκο Παπά και τους υπόλοιπους καινούργιους φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπειρία μου μετά από τρία χρόνια protagon με είχε διδάξει πως δεν μπορείς να φτιάξεις στο διαδίκτυο κάτι γερό, αποτελεσματικό και ενδιαφέρον αισθητικά χωρίς την υποδομή που μπορούν να σου δώσουν μόνο αυτοί που ξέρουν καλά πως λειτουργεί «ηλεκτρονικά» το πακέτο. Οι άνθρωποι της e-worx βάλανε πλάτη και στηρίξανε αυτό το καινούργιο project σαν καλοί παλιοί φίλοι. Το πράγμα άρχισε να παίρνει σχήμα και μορφή και εγώ ξεκίνησα τις επαφές μου με ενδεχόμενους μελλοντικούς συνεργάτες.

Όμως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Όπως κάθε πρωτοβουλία που κινείται από καλές και αγαθές προθέσεις και μόνο, το site μας συνάντησε αρκετές δυσκολίες, αργοπορίες, κολλήματα, προβλήματα και αναβολές για διάφορους λόγους που δεν έχουν πια καμιά σημασία σήμερα. Ευτυχώς όλα ξεπεράστηκαν εύκολα και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές και σήμερα «βγαίνουμε» (λίγο απροετοίμαστοι βέβαια) γιατί ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Αποφασίσαμε λοιπόν να αγνοήσουμε και να ξεπεράσουμε διάφορες μικροδυσκολίες και αγκυλώσεις και να ξεκινήσουμε, αποφασισμένοι να διορθώνουμε κάθε μέρα τα λάθη και τις ελλείψεις μας, μέχρι να φτάσουμε να γίνουμε απλοί, «καθαροί» και ευανάγνωστοι το συντομότερο δυνατόν.

Υπολογίζουμε πολύ στα social media και στους ανθρώπους που ανακαλύπτουμε μέσα απ' αυτά γιατί δεν έχουμε εδώ «γνωστές υπογραφές» και προβεβλημένους ανθρώπους των ΜΜΕ όπως συμβαίνει σε άλλα site. Υπολογίζουμε λοιπόν πολύ στην συνεργασία όσων από σας γράφετε, ή φωτογραφίζετε, η ασχολείστε με video art, με ρεπορτάζ, με τα blogs και τα κοινωνικά δίκτυα και με ότι τέλος πάντων θα σας ενδιέφερε να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους σε αυτούς τους παράξενους, δύσκολους αλλά και εξαιρετικά ζωντανούς και ενδιαφέροντες καιρούς που ζούμε. Τώρα που όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τεράστια εμπόδια που, σχεδόν ξαφνικά, υψώθηκαν μπροστά μας και περιμένουνε να τα υπερβούμε – και έτσι να ανεβούμε ένα σκαλί πιο πάνω.

Περιμένουμε λοιπόν την συνεργασία σας, σε όποια μορφή σας εκφράζει καλύτερα, στο mail μας : toportal.gr@gmail.com. Και φυσικά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις, την κριτική σας και, βέβαια, το χαμόγελό σας - γιατί όλα είναι δρόμος και δεν είμαστε μόνοι!».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...