Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρλουμπούκι στη ΝΕΡΙΤ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ / enet.gr

Αν σας πάρει κάνας μπουκ τηλέφωνο και σας πει ότι είναι σιγουράκι πως θα βγει η ΝΕΡΙΤ μέχρι τον Γενάρη και πληρώνει καλά, μην τον πιστέψετε. Οσα και να δίνει, και 9,5 απόδοση να έχει που λέει ο λόγος, εσείς να το κατεβάσετε το ακουστικό.


Γιατί; Διότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι σχεδόν αδύνατον να την προλάβει την ελληνική προεδρία το νέο σχήμα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Πιο εύκολα το βλέπω να εκπέμπει εκεί γύρω στα καρναβάλια, με όλους τους συνειρμούς που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη γιορτή...

Και γιατί θα γίνει αυτό; Θα γίνει διότι πρώτα απ' όλα γιοκ διευθύνων σύμβουλος για τη (ο Θεός να την κάνει) Δημόσια Τηλεόραση. Ηταν να τον ανακοινώσουν την περασμένη εβδομάδα, είχαν βρεθεί και ορισμένοι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να περάσουν από το μικροσκόπιο της κοινής γνώμης και να μην προκαλέσουν σάλο, αλλά δεν έκατσε το φύλλο.

Αιτία; Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και νυν ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, έλαβε το μήνυμα ότι προηγούνται άλλοι στην κούρσα και έστειλε ένα ραβασάκι στα ανώτερα κλιμάκια. Κι έλεγε πάνω-κάτω το ραβασάκι «πώς γίνεται να κάνω εγώ όλη τη δύσκολη δουλειά και για τα χαϊλίκια να προτιμάτε άλλον;». Θυμίζω ότι ο κ. Μάναλης δεν ήταν άνεργος όταν υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ και πάω πιο κάτω μιας και υπάρχουν και άλλα θέματα.

Υπάρχει, ας πούμε, το θέμα με τους δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ. Οι οποίοι δημοσιογράφοι του νέου φορέα δεν μπορούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ ή με διαδικασίες-τουρλουμπούκι όπως έγινε με τη (ο Θεός να την κάνει) Δημόσια Τηλεόραση. Πρέπει να περάσουν από συνεντεύξεις και να ελεγχθούν πολύ προσεκτικά τα βιογραφικά τους, για να μην προκύψουν κατηγορίες περί φαβοριτισμού. Κι όλα αυτά θα γίνουν χειρωνακτικώς και όχι με εξελάκι μέσω Διαδικτύου.

Χάνεται, λοιπόν, κι άλλος χρόνος στην προσπάθεια να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ. Αφήστε ότι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν το ΟΚ με διαδικασίες ΑΣΕΠ, οι οποίες δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους. Σημειώνω και το εξής: στο διαγωνισμό για τη ΝΕΡΙΤ, οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ υποψήφιοι δεν θα λάβουν το μπόνους των διακοσίων μορίων. Για να μην ξεχνιόμαστε...

Τα νέα

Από εκεί και πέρα, έχουμε τα εξής φρέσκα. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις των ανταποκριτών εξωτερικού και να κλείσει έτσι ένα ακανθώδες ζήτημα που έχει αρκετά βασανίσει τη Δ.Τ. Υπό κανονικές συνθήκες (αν δεν σκάσουν τίποτα βυσματικά τηλεφωνήματα δηλαδή), δεν θα αλλάξουν τα πρόσωπα που είχαμε ώς τώρα συνηθίσει.

Μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να βγει στα ερτζιανά το πρώτο ραδιόφωνο που θα συνοδεύσει τη Δ.Τ. Τι θα περιλαμβάνει; Ενα μίγμα Πρώτου και Δευτέρου προγράμματος, με την ειδησεογραφία να πρωταγωνιστεί όσο έχει φως και από το απόγευμα και μετά να παίρνει το πάνω χέρι η μουσική.

Οσο για το Ραδιομέγαρο, παραμένουν οι απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα συνοδευόμενες από εκτιμήσεις του τύπου «καμιά τριανταριά άτομα έχουν μείνει εκεί μέσα». Στο χέρι τους είναι των εργαζομένων να τις βγάλουν σκάρτες. Και ώς τώρα τις βγάζουν!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...