Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Wall Street Journal: Καταρρέει ο Τύπος στην Ευρώπη

Στη μικρή Ελλάδα οι εφημερίδες τροφοδοτούνται από διαφημίσεις από κρατικές εταιρείες


Στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες αναφέρεται σε άρθρο της τη Δευτέρα η Wall Street Journal αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα έντυπα στηρίζουν την επιβίωσή τους σε κρατικές επιχορηγήσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πέρυσι στη Γαλλία  οι εφημερίδες έλαβαν 800 εκατ. ευρώ σε κρατικές επιχορηγήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ στην μικρή Ελλάδα η οποία είχε περίπου 70 εφημερίδες πριν από την κρίση , πολλές εφημερίδες τροφοδοτούνται σήμερα από διαφημίσεις από κρατικές εταιρείες .

«Το σύστημα καταρρέει, ενώ σκληρό χτύπημα έχει δεχθεί κυρίως η Νότια Ευρώπη. Οι επιδοτήσεις στις εφημερίδες πέφτουν θύματα της λιτότητας», σημειώνεται στο δημοσίευμα .

Ακόμη, αναφέρεται πως η κρίση της ζώνης του ευρώ αποκαλύπτει το πόσο απροετοίμαστες ήταν πολλές εφημερίδες να εκμεταλλευτούν τη ψηφιακή επανάσταση.

«Ο πόνος αναμένεται να συνεχιστεί», υπογραμμίζει η Wall Street Journal και αναφέρεται στην εκτίμηση του Louis Dreyfus , διευθύνοντα σύμβουλου της γαλλικής Le Monde  πως θα υπάρξει ενοποίηση των μεγαλύτερων παικτών σε κάθε αγορά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...