Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Χαμός στη διαφήμιση με την αίτηση πτώχευσης από την Adel/Saatchi & Saatchi

Δεν τα κατάφερε η Adel/Saatchi & Saatchi να παραμείνει στη διαφημιστική αγορά παρά τη δημόσια δήλωση της εταιρείας στο τέλος του Νοεμβρίου πως συνεχίζει κανονικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της. Στις 22 Δεκεμβρίου κατατέθηκε το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας ενώ οι μεγάλοι πελάτες της διαφημιστικής έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλες εταιρείες της αγοράς.

Ανακατατάξεις στην αγορά θα φέρει, όπως είναι αναμενόμενο, η δύσαρεστη εξέλιξη της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης από την Adel/Saatchi & Saatchi.
Ήδη το φως της δημοσιότητας είδε η είδηση για τη μετακίνηση συνολικά του λογαριασμού της Friesland στην Magnet, ενώ το ερώτημα είναι πως πρόκειται να κινηθούν και άλλοι μεγάλοι πελάτες της εταιρείας. Σημείο αναφοράς αποτελούν φυσικά οι λογαριασμοί της Procter & Gamble. Τα media των λογαριασμών συνολικά της P&G χειρίζεται η Starlink, συνεργασία η οποία δεν διαταράσσεται κατά οιονδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα τί θα γίνει με το δημιουργικό. Η ΑΔΕΛ έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα brands Ariel, Pampers, Olay και Wash & Go, μερικά εκ των οποίων έχουν έντονη διαφημιστική παρουσία με ελληνικό δημιουργικό. Πιθανότερο θεωρείται η επικοινωνία τους να συνεχίσει επί του παρόντος με την ήδη υπάρχουσα στρατηγική και δημιουργικό, έως ότου δρομολογηθούν νέες συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο roster της P&G συναντάμε με ισχυρή παρουσία τις διαφημιστικές Grey Athens, Black Pencil και BBDO Athens, καθώς και την εταιρεία Pollen.

Αναφορικά με άλλους πελάτες της ΑΔΕΛ, η Λουξ Μαρλαφέκας θα προχωρήσει ως φαίνεται σε διαδικασία κλειστού spec από τον Ιανουάριο, με σκοπό μόνο την ανάθεση δημιουργικού, καθώς τα media χειρίζεται η MEC. Η εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει τη στρατηγική της και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναζητήσει συνεργάτη που θα συνεχίσει την υπάρχουσα καμπάνια. Στο portfolio της ΑΔΕΛ συναντάμε επίσης τις εταιρείες και brands Ασφάλειαι Μινέττα, Adelco, Jagermeister, Visa Hellas, Ελληνική Τράπεζα και Τράπεζα Αττικής, για τα οποία δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό ποιές θα είναι οι εξελίξεις.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...