Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν 11 δημοσιογράφοι στο Ιράν

Με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με ΜΜΕ του εξωτερικού, συνελήφθησαν στο Ιράν, έντεκα δημοσιογράφοι που οι περισσότεροι εργάζονται για μέσα ενημέρωσης του κινήματος των μεταρρυθμιστών.

Όπως μετέδωσε το Fars, oι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Κυριακή, ανάμεσα τους και γυναίκες, «στο πλαίσιο εντάλματος της δικαστικής εξουσίας» καθώς θεωρείται ότι «πρόσκεινται στο αντιεπαναστατικό κίνημα» στο Ιράν.

Το πρακτορείο Mehr, διευκρίνισε ότι οι δημοσιογράφοι θεωρούνται ύποπτοι για «συνεργασία με αντιεπαναστατικά μέσα ενημέρωσης στην περσική γλώσσα» και πως «συνελήφθησαν στο χώρο εργασίας τους ενώ τις συλλήψεις τους επιβεβαίωσαν οι διευθυντές τους». Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως αναμένεται σύντομα ανακοίνωση της εισαγγελίας της Τεχεράνης.

Τα ξένα μέσα που εκπέμπουν προγράμματα στα περσικά, όπως τα BBC Persian, Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty’s Radio Farda, κατηγορούνται από την Τεχεράνη ότι συμμετέχουν σε «συνωμοσία» των Δυτικών για την αποσταθεροποίηση του ιρανικού καθεστώτος.

Στο Ιράν, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, τον Δεκέμβριοι του 2012 φυλακίστηκαν 45 δημοσιογράφοι, επίσης τα τελευταία χρόνια έκλεισαν αρκετές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...