Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Θεματική συζήτηση για τo Νεοναζισμό και τη Ρατσιστική βία στο Kosmos

Η Πρωτοβουλία κατά του Νεοναζισμού και της Κοινωνικής και Ρατσιστικής Βίας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Ραδιοφωνία, διοργανώνει αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μία δίωρη θεματική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φάνης Παπαθανασίου, θα συμμετάσχουν νέοι συμπολίτες μας, Έλληνες και ξένοι, που αποτελούν στόχους βίαιων ρατσιστικών ενεργειών. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μιλήσουν για το πώς αισθάνονται, τι φοβούνται, τι περιμένουν, πώς αντιμετωπίζουν την απειλή στην καθημερινότητά τους, καθώς και το πόσο τους έχει επηρεάσει η φραστική και φυσική βία που υφίστανται.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 68 ετών από την απελευθέρωση του μεγαλύτερου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τα σοβιετικά στρατεύματα. Ο ΟΗΕ επέλεξε αυτή την ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, με στόχο να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά η θηριωδία του ναζισμού, που είχε θύματα 6 εκ. Εβραίους, 2 εκ. Τσιγγάνους, 50.000 ομοφυλόφιλους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους με «λάθος» ιδεολογία, χρώμα, θρησκεία ή εθνικότητα.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού KOSMOS στα ερτζιανά (93.6 FM) και το διαδίκτυο, μέσω της υπηρεσίας Webradio στο www.ert.gr. Οι ακροατές μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και σχόλια μέσω email στο againstneonazism@gmail.com και twitter στο @againstneonazi #pote_ksana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...