Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΣΡ: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Alpha για μετάδοση τυχερού τηλεπαιχνιδιού χωρίς άδεια

Με την επιβολή 100.000 ευρώ πρόστιμο στον Alpha για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Μπόινγκ» στις 9/12/12, χωρίς την σχετική άδεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, συνεχίστηκε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, το μπαράζ προστίμων για τα τυχερά τηλεπαιχνίδια.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Κύδων» του νομού Χανίων για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 4.000 ευρώ πρόστιμο για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε στο «Ράδιο Κρανίδι» του νομού Αργολίδας. Επίσης 15.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στο Star Channel (νομού Αττικής) για τις βίαιες σκηνές που προβλήθηκαν στην παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Η λεγεώνα των υπερηρώων» σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, χωρίς την απαραίτητη σήμανση.

Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Palace FM νομού Λαρίσης για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Πατρίδα TV» νομού Χίου για παράνομη δικτύωση και μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 5/2 πρόκειται να καθοριστεί το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Alter και του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος FM, οπότε και κλητεύθηκαν εκπρόσωποι των εν λόγω σταθμών.

Τέλος, αναβολή ζήτησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ραδιοφωνικού σταθμού Flash κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, έπειτα από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο σταθμό και το θέμα εξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος εγκρίθηκε η μετάδοση ψηφιακού προγράμματος του RTP νομού Κορινθίας, ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Alpha FM», «Ράδιο Υπάρχω» και «Μουσικό Κανάλι» νομού Ρεθύμνου εγκρίθηκαν να εκπέμπουν από το νέο κέντρο εκπομπής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...