Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κοντά στο λουκέτο η ψηφιακή στην Κύπρο


Πριν το λουκέτο βρίσκονται τα ιδιωτικά κανάλια στην Κύπρο εξαιτίας των υψηλών τελών στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος τους από τον ιδιωτικό ψηφιακό πάροχο. 

Η αύξηση του ενοικίου στην πλατφόρμα, έχει δημιουργήσει μείζον ζήτημα στην Κύπρο. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας στο νησί και κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνηση για να μην κατεβάσουν ρολά.

Στο υπόμνημα τους γίνεται για πρώτη φορά η εκτίμηση πως οι δυο άδειες παρόχων δικτύου που δόθηκαν είναι πολλές και δεν το σηκώνει η αγορά της Κύπρου και προτείνουν 4 σενάρια:

Να εξαγοράσει το κράτος την πλατφόρμα της Velister και τα κανάλια να συνεχίσουν να πληρώνουν κατά το μέγιστο 100.000 ευρώ, να κλείσει η πλατφόρμα του ΡΙΚ και να μετακινηθούν τα κανάλια του στη Velister, να παγώσουν οι υποχρεώσεις της πλατφόρμας στο κράτος με δέσμευση ότι η τιμή χρέωσης για τη μετάδοση των ψηφιακών καναλιών θα είναι τα 102.000 ευρώ. Ή με εισήγηση της αρχής ραδιοτηλεόρασης να γίνει αναστολή πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...