Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΕΣΥ: Απαράδεκτες οι τροποποιήσεις εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ

Μειώσεις μισθών, απολύσεις ή δυσμενείς τροποποιήσεις εργασιακών σχέσεων δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές ξεκαθαρίζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία την Τρίτη 30/11που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
 

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει «τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που –σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ– επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες των εργοδοτών στον Τύπο που, ενώ αρνούνται να διαπραγματευτούν με τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις, προχωρούν μονομερώς σε απαράδεκτες αποφάσεις όπως η μείωση μισθών, η πίεση για ατομικές «συμβάσεις», οι απολύσεις, ακόμα και η απειλή για ξαφνικό «λουκέτο». Οι πρόσφατες ανάλογες πρωτοβουλίες στον ΣΚΑΪ και στον ΔΟΛ σημαίνουν την καμπάνα του συναγερμού σε όλον τον χώρο του Τύπου.
Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...