Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Δύο συνέδρια για τα ΜΜΕ

CNN en Español televised debate for the 2005 C...Image via WikipediaΔύο σημαντικά διεθνή συνέδρια για την Ενημέρωση και τα ΜΜΕ, συνδιοργανώνει η ΕΡΤ με την EBU (European Broadcasting Union) στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα. Τα συνέδρια πραγματοποιούνται σε μία περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, με βασικό ζητούμενο την έγκυρη, έγκαιρη και αμερόληπτη διάχυση της πληροφορίας.

Το πρώτο Συνέδριο, το 5ο EBU News Assembly, θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περίπου 90 συνέδρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για δημοσιογράφους και διευθυντές Ειδήσεων από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς – μέλη της EBU. Τα θέματα προς συζήτηση είναι οι ανταλλαγές ειδήσεων από το δίκτυο της EBU, η συνεργασία της EBU με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι νέες τεχνολογίες κ.ά.

Στο δεύτερο Συνέδριο, το «NewsXchange 2010», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχουν πάνω από 350 δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες και διευθυντικά στελέχη από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία από όλο τον κόσμο, όπως το ΒΒC, το CNN, το Reuters, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους New York Times, το Al Jazeera κ.ά. Η διοργάνωση διανύει με επιτυχία την ένατη χρονιά της.

Το κεντρικό θέμα του «NewsXchange» είναι οι «Νέες Πραγματικότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οπτικοακουστικό τοπίο». Τα επιμέρους θέματα που, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι οι «κατευθυνόμενες» ειδήσεις, η ισορροπία ανάμεσα στην προπαγάνδα και τη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, η προσέλκυση περισσότερων τηλεθεατών με τη μετάδοση «καλών ειδήσεων», η «χρηματοδότηση» του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας, καθώς και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τηλεόραση, την έντυπη δημοσιογραφία και το διαδίκτυο.

Και τα δύο Συνέδρια θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...