Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«Ζήσε για να το πεις: Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο»

Οι σπουδαστές των τμημάτων Δημοσιογραφίας και Ραδιοφωνικών Παραγωγών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Ζήσε για να το πεις: Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο» που διοργάνωσε στις 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου), το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων (INSI-International News Safety Institute).

Στη σημαντική αυτή ημερίδα, αναδείχθηκαν οι διάφορες μορφές κινδύνων που διαρκώς πολλαπλασιάζονται κατά την κάλυψη του ρεπορτάζ, καθώς και οι αλλαγές στις συνθήκες κάλυψης πολεμικών περιοχών, επικίνδυνου ρεπορτάζ, περιβαλλοντικών καταστροφών, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τέθηκαν επίσης ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, όπως, η πρόοδος της τεχνολογίας και τα νέα μέσα, που φέρνουν πιο κοντά στον κίνδυνο και τις απειλές τους δημοσιογράφους, απαγωγή και λύτρα, οργανωμένο έγκλημα, κοινωνικές αναταραχές, παραδοσιακοί και μελλοντικοί κίνδυνοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη, με τίτλο «Χάος» και προβλήθηκαν αποσπάσματα από τη ταινία - ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» του Νίκου Μεγγρέλη. Μια ταινία που αναφέρεται στους δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθεια να καλύψουν τον πόλεμο του Ιράκ.

Το πάνελ των ομιλητών συμπεριελάμβανε σημαντικούς ξένους και Έλληνες ομιλητές καθώς και σημαντικές μορφές των ελληνικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων. Στην ημερίδα συμμετείχαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κάμεραμεν από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Οι σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, μέσα από τη συμμετοχή τους στη συζήτηση, συντέλεσαν με τη δική τους φωνή και τις απόψεις τους, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός ασφαλέστερου μέλλοντος για τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συνοδεύονταν από τον καθηγητή τους Γιάννη Κουτζουράδη, που ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές της ημερίδας.

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, τηλ.: 210 3840 552, www.iekdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...