Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝ: O τύπος έχει επηρεαστεί καταλυτικά από την οικονομική κρίση

Six party leaders' televised debate ahead of t...Image via Wikipedia
Ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ), μέσω του γραφείου τύπου του, εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο ΣΥΝ μέσω της ανακοίνωσής του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, τονίζοντας ότι ο τύπος έχει επηρεαστεί καταλυτικά από την οικονομική κρίση και την καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΝ:

«Η αυριανή απεργία βρίσκει σε οριακό σημείο την κατάσταση σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ. Η οικονομική κρίση ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση προς όφελος της εργοδοσίας. Ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, των υπαλλήλων και των τεχνικών των επιχειρήσεων του κλάδου εργάζονται ή απειλούνται να εργαστούν ανασφάλιστοι, να δουλεύουν για ένα χαρτζιλίκι και να μείνουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα.

Το κλείσιμο της Απογευματινής, της καθημερινής έκδοσης του Βήματος, τα προβλήματα σε εφημερίδες της περιφέρειας, η κατάσταση στο Alter, οι προτάσεις της εργοδοσίας στον Σκάι και αλλού, έρχονται να προστεθούν στη συνολική απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με την ελαστική απασχόληση, τους μισθούς πείνας, τις μαζικές απολύσεις και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή, η ελεύθερη ενημέρωση κατεδαφίζεται στο βωμό της διαπλοκής και του κέρδους, με τα κόμματα εξουσίας να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ ως φερέφωνά τους.

Για τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...