Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

''Το ΡΙΚ κινδυνεύει με λουκέτο''

Ένα χρόνο και τέσσερεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, μίλησε στο «Κ» για την κόντρα με τη Βουλή, τα κατεστημένα, τους υψηλόμισθους υπαλλήλους, τη νέα εποχή, τα νούμερα τηλεθέασης και τον κίνδυνο η δημόσια ραδιοτηλεόραση να βάλει λουκέτο.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για λύσεις», απαντά ευθαρσώς ο κ. Συμεού. Το ΡΙΚ σήμερα βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία επίλυσης των προβλημάτων του, υποστηρίζει. Όταν ανέλαβε την προεδρία, είχε στη διάθεσή του έναν προϋπολογισμό που είχε κατατεθεί από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.). Παίρνοντας τα μηνύματα των καιρών, τον απέσυρε και με το υπόλοιπο Δ.Σ. περιέκοψε ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ. από τον προϋπολογισμό του 2010. 

Όταν ο προϋπολογισμός πήγε στη Βουλή, «εν τη σοφία της, πιστεύω, και ένεκα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, περιέκοψε ακόμα 3,5 εκατ.», λέει ο κ. Συμεού. Σε συνεργασία με το υπόλοιπο Δ.Σ. λήφθηκε η απόφαση ότι με αυτά τα χρήματα όφειλε να λειτουργήσει το ΡΙΚ. Και όμως, όχι μόνο τα κατάφερε το Δ.Σ., αλλά μπόρεσε να εξοικονομήσει άλλα 3 εκατ. ευρώ. Σήμερα, ένα ποσό 14 εκατ. δεν έχει αποδεσμευτεί από τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με αποτέλεσμα το ΡΙΚ να διανύει μια από τις πιο δύσκολές του περιόδους και να οδηγείται σε αδιέξοδο  ΟΛΗ Η ΣΥΝENΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...