Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

O Κουρής στο επίκεντρο: Νέα 48ωρη απεργία στο Alter - Χαμός στην ΑΥΡΙΑΝΗ..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απέναντι στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER», που εξακολουθεί να κρατά απλήρωτους-ομήρους τους συναδέλφους, μη καταβάλλοντάς τους τις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2011, κηρύσσει για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «ALTER» 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2011.


Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και δηλώνει για μία ακόμη φορά ότι, μπροστά στην εκβιαστική συμπεριφορά και τις απειλές της εργοδοσίας για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Η ΕΣΗΕΑ σε άλλη ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για μια ακόμα φορά έδειξε το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της. Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουριτάδες», όργανα της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τους εργαζόμενους να ασκήσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους της απεργίας και να αποτρέψουν την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. Χρήστου Κυρίτση.
Η νίκη των απεργών ήταν καθολική και παρά τις προσπάθειες των οργάνων της εργοδοσίας κανένα απεργοσπαστικό φύλλο δεν κυκλοφόρησε.
Το Δ.Σ. της Ένωσης καταγγέλλει την εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για τα επεισόδια που δημιούργησαν τα όργανά της και ειδικά τον φερόμενο ως διευθυντή της εφημερίδας διαγραφέντα ως απεργοσπάστη από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ κ. Γ. Τσιρογιάννη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου και ευθύνεται για τα επεισόδια. Ζητεί δε την άμεση απομάκρυνση των «σεκιουριτάδων» από τους χώρους εργασίας και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί για:
  • Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» .
  • Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει .
  • Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...