Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Χάρης Γούλιος: Τι ετοιμάζει το Mega για φέτος και του χρόνου

Αν ανήκετε στην κατηγορία όλων εκείνων που λατρεύουν την τηλεόραση και θέλουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξέρουν το τι συζητιέται και το τι... "ψήνεται" στα κανάλια , τότε πιστέψτε με πως αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα παρακάτω αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής επικοινωνίας του Mega, Χάρης Γούλιος, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κοσμά Βίδου και της Αφροδίτης Γραμμέλη στον "Βήμα Fm"...

Μία συνέντευξη κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για τα οικονομικά του Mega, για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά που έρχεται και για το τι ακριβώς ετοιμάζει το Μεγάλο Κανάλι, για το "Νησί", μέχρι και για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα !

** Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι με το πώς έχουμε πάει, αλλά πολύ δυστυχισμένοι με την οικονομική ανταπόκριση που είχε αυτή η καλή προσπάθεια. Έχουμε μια σειρά, τη «Ζωή της Άλλης» κάθε βράδυ που τη βλέπει η μισή Ελλάδα, το «Νησί», το «50-50» και πάμε πολύ καλά, μαζί με μια σειρά από άλλα προγράμματα, όπως το «Just the two of us» που ήταν κάτι καινούριο για το Mega, το «Master Chef» που όλοι ξέρουν την επιτυχία. Υπήρχαν και άλλα προγράμματα που δεν ήταν άσχημα, αλλά σε τέτοιες εποχές δεν υπάρχει πολυτέλεια, όταν δεν είναι καλά τα νούμερα. Το Mega όλα τα χρόνια είναι ταυτισμένο στο μυαλό του κόσμου με τις σειρές. Η πρωινή ζώνη πάει πολύ καλά, ο Λιάγκας και η Σκορδά, αλλά και η ενημέρωση είναι ένα δυνατό χαρτί.

** Για χρόνια κάναμε ποιοτικές έρευνες και με διάφορες ευκαιρίες προσπαθούσαμε να ακούσουμε τον κόσμο. Υπάρχει ένα θέμα με το Mega. Όταν ξεκίναγε η συζήτηση, όλοι μιλούσαν για πρόσωπα και πράγματα εκτός Mega. Ήταν έξω από αυτό το περιβάλλον της αναπαραγωγής και του «κουτσομπολιού» και δεν μπορείς να είσαι απ' έξω.

** Δεν νομίζω ότι η Σκορδά θα αντικατασταθεί με μόνιμο πρόσωπο. Υπάρχει μια ομάδα. Υποθέτω ότι του χρόνου θα πάμε με τα ίδια πρόσωπα, αλλά θα γίνουν συζητήσεις. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι σήμερα. Τα συμβόλαια είναι ένα χρόνο, δεν υπάρχει μεγαλύτερο.

** Και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει ένα χρόνο συμβόλαιο. Έχουν γίνει συναντήσεις, και οι δύο πλευρές θέλουν τη συνεργασία, αλλά μένουν τυπικά πράγματα. Έχουν μπει όλα στο τραπέζι, έχουν γίνει συζητήσεις, αλλά επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πέσουν οι υπογραφές. Όλα είναι σε καλό δρόμο.

** Το «50-50» θα τελειώσει λογικά στο τέλος της φετινής σεζόν. Με τον Γιάννη Μπέζο το Mega είναι σε συζήτηση και είμαστε σχεδόν κοντά σε συμφωνία για μια νέα σειρά, όπου θα υποδυθεί έναν γιατρό.

** Αν έχουν υπογράφει οι τρεις σεφ για το «Master Chef» και το «Junior Chef», δεν μπορώ τώρα να το πω. Θα είναι οι ίδιοι και στα δύο, αλλά είναι λίγο διαφορετικό να έχεις παιδιά που μαγειρεύουν στο ένα και στο άλλο μεγάλους ανθρώπους. Τα παιδιά δεν θα είναι έγκλειστα. Θα είναι κάποιες ώρες εκεί με τους γονείς τους, αλλά έχω μάθει από το εξωτερικό ότι το πρόβλημα είναι οι... γονείς. Θα το λύσει η παραγωγή. Το έπαθλο δεν θα είναι χρηματικό ή άλλο. Θα το δούμε και αυτό. Έχουν επίσης ληφθεί πολλά μέτρα ασφαλείας και θα υπάρχουν άνθρωποι στην παραγωγή με εξειδίκευση να διδάσκουν τα παιδιά πώς θα μαγειρεύουν. Για την παρουσιάστρια, συζητείται και το όνομα της Μαρίας Μπεκατώρου. Ακούστηκε επίσης της Κάτιας Ζυγούλη, της Φαίης Σκορδά, της Δούκισσας Νομικού, του Άκη Πετρετζίκη.

** Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το κανονικό «Master Chef». Έχουμε σκοπό να το κάνουμε, από Ιανουάριο του 2012. Δεν θα βγει Οκτώβριο.

** Δεν μπορεί κανείς να ανακοινώσει από τώρα ότι τα πράγματα θα είναι έτσι, αλλά υπάρχει προγραμματισμός. Υπάρχει μια εβδομαδιαία σειρά που θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι διασκευή του αμερικανικού «My name is Erl» και λέγεται «Το όνομά μου είναι Βαγγέλης», με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, το Μάκη Παπαδημητρίου, την Κλέλια Ρένεση και την Άννα Δημητρίεβιτς. Έχω δει ένα επεισόδιο και είναι μια πολύ καλή δουλειά, μια ωραία κωμωδία. Μας αρέσει, αλλά χρειάζεται και μια δραματική σειρά. Θα είναι μία.

** Το «Los Roldan» είναι για μια πάρα πολύ πλούσια οικογένεια. Δεν έχει ξεκινήσει γυρίσματα, αλλά έχει ξεκινήσει το casting. Ο Κώστας Κόκλας, η Ζέτα Δούκα, Η Μάρθα Καραγιάννη θα έχει ένα ρόλο. Η Βασιλική Ανδρίτσου σε έναν ωραίο ρόλο, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και πολλοί 20ρηδες πρωτοεμφανιζόμενοι. Δεν ξέρω ακόμη αν η σειρά αυτή θα παιχθεί απόγευμα ή βράδυ.

** Μέχρι τον Οκτώβριο θα βλέπουμε τη «Ζωή της Άλλης» και «Μυστικά της Εδέμ».

** Το «Just the two of us» καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρχει και του χρόνου. Είμαστε θετικοί, το θέλουμε και ο Γιώργος Καπουτζίδης το ίδιο. Υπάρχουν βέβαια παράμετροι οικονομικές, θέματα κόστους, αλλά είμαστε θετικοί.

** Δεν νομίζω ότι έχουμε θέμα με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

** Χθες το απόγευμα που κοίταζα την εβδομαδιαία ενημέρωση για τα έσοδα του σταθμού - γιατί εμείς δεν είμαστε ΕΡΤ, έχουμε μόνο τη διαφήμιση - είδα ένα νούμερο που δεν έχει σημασία το «μείον τόσο» σε σχέση με πέρυσι ή πρόπερσι. Τέτοια έσοδα είχαμε ξανά το 2002. Έχουμε 2011. Είναι τρεις χρονιές τώρα που τα έσοδα πέφτουν. Είμαστε στο 2011 και το κανάλι βγάζει τα χρήματα που έπαιρνε το 2002. Είχαμε συνηθίσει από το 2002 μέχρι το 2008 σε αυξήσεις παραγωγής, αμοιβών κτλ. Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Τα μηνύματα αυτή τη στιγμή από τη διαφημιστική αγορά δεν είναι καλά. Δεν έχουμε ενδείξεις ανάκαμψης, αλλά δεν τα βλέπω όλα μαύρα. Τον Ιανουάριο η μείωση ήταν 30%, το Μάρτιο 15%, δεν πήγαμε τελικά στο μείον 40%.

** Για το «Νησί» δεν είναι εύκολο να πεις αν βγάζει τα λεφτά του ή όχι και για κάθε σειρά. Δεν είναι ότι βλέπεις όταν κάνει διαφημιστικό διάλειμμα αν βγάζει τα έξοδα της παραγωγής. Είναι σειρά πραγμάτων και το «Νησί» για το Mega είναι μια εξαιρετική δουλειά που ο κόσμος την αναγνωρίζει και μπορεί να φέρει τηλεθέαση και στην προηγούμενη εκπομπή.
TLIFE
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...