Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ - Καβγάς για τη διαγραφή του διευθυντή του "Εθνους"

Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αύριο και κατά τις ώρες: 09.00-12.00, 14.00-17.00 και 21.00-24.00.
 
Το Δ.Σ. της Ένωσης ζητά «να αποτραπεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ, να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και να μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή 10% στους μισθούς».

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΕΣΗΕΑ-Τσεκούρα
 
Σε "ανοικτό και δημόσιο διάλογο" καλεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής της εφημερίδας "Έθνος", Θανάσης Τσεκούρας. Σημειώνεται ότι χθες, η Ένωση προχώρησε στη διαγραφή του, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή παραίτησής του, μέσω της οποίας είχε εξαπολύσει επίθεση στο Δ.Σ.

Και στη νέα επιστολή του ο δημοσιογράφος ειρωνικές εκφράσεις για τους χειρισμούς των θεμάτων που αφορούν στον κλάδο από το προεδρείο.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη διαγραφή του μέλους της και Διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Θανάση Τσεκούρα για παράβαση των άρθρων 7 παρ. 1α, θ, ιζ, και 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Ένωσης.Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «GOAL NEWS» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».Ο Θανάσης Τσεκούρας αντί να συμμορφωθεί με το καθολικό αίτημα των εργαζομένων στις ως άνω εφημερίδες συναδέλφων του και την απόφαση του Δ.Σ., όπως είχε υποχρέωση, παίρνοντας το μέρος της εργοδοσίας, εκτράπηκε σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες κατά των μελών του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. ποτέ δεν αρνήθηκε την κριτική. Αντίθετα, πάντοτε την επιζητούσε, γιατί πιστεύει ότι είναι εποικοδομητική η αντιπαράθεση των θέσεων και των απόψεων. Η ύβρις και η συκοφαντία δεν είναι κριτική. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον πρώην «συνάδελφο» στον κατήφορό του.
Ο πρώην «συνάδελφος», ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας με τους υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του και την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους συνδικαλιστικούς αγώνες, δεν στρέφεται κυρίως κατά του Δ.Σ. Στην πραγματικότητα στρέφεται κατά των ιδίων των συναδέλφων του στις εφημερίδες, οι οποίοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, για το δικαίωμα στην εργασία και την αμοιβή της, για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την υπογραφή νέας, για να μην γίνουν οι περικοπές στους μισθούς τους, που αυταρχικά θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία. Στην κρίση αυτών των συναδέλφων του παραδίδουμε τον κ. Τσεκούρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...