Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ποινές φυλάκισης με αναστολή για τη «γκρίζα» διαφήμιση στην ERT World

Στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ, Νίκο Κούρτη, και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου

Σε ένα έτος φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές  Εφετείο Αθηνών ο πρώην διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ, Νίκος Κούρτης, για παράβαση καθήκοντος και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου για ηθική αυτουργία σε αυτή, για την υπόθεση της γκρίζας διαφήμισης στην "ERT World".

Αν και ο εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο είχε αντίθετη γνώμη, με αποτέλεσμα να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Σε πρώτο βαθμό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν και πάλι καταδικαστεί επίσης σε 12 μήνες φυλάκισης, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Γιάννης Κορωναίος, Κωστής Παρράς και Ντίνα Οικονομίδου είχαν κριθεί αθώοι.

Η υπόθεση αφορά σε γκρίζα διαφήμιση, κατά τη διάρκεια εκπομπών μεικτής παραγωγής της ERT World (2006-2009).

Σύμφωνα με την κατηγορία, πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη έκταση απαγορευμένη διαφήμιση ξενοδοχειακών, τουριστικών, ναυτιλιακών, φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με συνέπεια, τη μη επιβολή κυρώσεων για την παράβαση όρου της σύμβασης με την εταιρεία παραγωγής που απαγόρευε την έμμεση διαφήμιση.

Αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε σχετικό πόρισμα που είχε συνταχθεί, ήταν να υφίσταται θέμα απώλειας των εσόδων που θα εισέπραττε η ΕΡΤ, εάν η διαφήμιση γινόταν νομίμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...