Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιβιζάτος


Έφυγε την Παρασκευή, σε ηλικία 60 ετών, μετά από μια μακρόχρονη και γενναία μάχη με την επάρατο νόσο ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιβιζάτος.

Ήταν ένας από τους διακριτικούς και βαθιά καταρτισμένους δημοσιογράφους και νομικούς.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε στην Ιταλία, Νομική στο Καμερίνο και Δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο.

Εργάστηκε ως δικηγόρος και μέχρι ο τέλος της ζωής του, ήταν στέλεχος στην Νομική Υπηρεσία της Βουλής. Παράλληλα διακρίθηκε και στην δημοσιογραφία, όπου κάλυψε τον τομέα της διεθνούς πολιτικής στην "Αυγή" και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην "Μακεδονία". Τον χαρακτήριζε η,ουσιαστική και σε βάθος,γνώση των θεμάτων.

Ήταν ένας θερμός, φιλικός και χωρίς ανταγωνισμούς άνθρωπος, με πλατειές γνώσεις και απέραντη σεμνότητα. Μετέφρασε από τα Ιταλικά, τον κλασσικό Πιραντέλο, τον νεώτερο Νικολό Αμανίτι, τον σημαντικό πολιτικό στοχαστή Φεραγιόλι, και μια σειρά εξαιρετικών δοκιμιών για την αλήθεια και το ψέμα των απαγορευμένων ουσιών.

Κατά την διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) και του παράνομου τότε ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και διώχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση.

Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει, την Δευτέρα 21/1, στις 4μ.μ από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...