Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πάει δικαστικά την ΕΠΟ η Nova για το Κύπελλο


Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18/1 της ΕΠΟ αποφασίστηκε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος  για την τριετία 2013-16 να δοθούν στην εταιρία Media Bold, που εκπροσωπεί τον  ΟΤΕ. Το θέμα των  τηλεοπτικών  δικαιωμάτων  τέθηκε σε ψηφοφορία, στην οποία μειοψήφησαν τα τρία προερχόμενα μέλη από τη Super League (Βρύζας, Κομπότης, Πουλινάκης).

Και απορρίφθηκε η δεύτερη  πρόταση που είχε στα χέρια  της η ΕΠΟ, που ήταν από τη Nova.

Η ΕΠΟ δεν εξέδωσε επίσημη  ανακοίνωση αλλά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με το... e-mail: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι της Super League, να κάνει δεκτή την πρόταση της εταιρείας Media Bold και να της παραχωρήσει για την περίοδο 2013-2016 τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας».

Τα επιχειρήματα της ΕΠΟ  για την απόρριψη της προσφοράς  της Nova, αν και είχε αυξήσει την  αρχική της προσφορά (και, δη, το ανακοίνωσε δημόσια) κατά 10%, είναι σαθρά. Αφενός επειδή η προσφορά της ήταν χαμηλότερη (που δεν ήταν), αφετέρου επειδή δεν είχε κατατεθεί εγγυητική επιστολή.

Στο πρόσφατο εξώδικο που  απέστειλε στην ΕΠΟ η Nova απάντησε για το ζήτημα της εγγυητικής: «Είθισται σε ανάλογου περιεχομένου διαδικασίες (και σε διεθνές επίπεδο) το θέμα αυτό να αποτελεί αντικείμενο του επόμενου σταδίου της μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, διαγωνιστικής διαδικασίας και πάντα με την προϋπόθεση της τήρησης κανόνων διαφάνειας».

Η Nova θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου  να κυρωθεί άκυρος ο διαγωνισμός, ο οποίος μόνο με διαφανείς διαδικασίες δεν τελέστηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...