Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τα 3 βήματα της "Ελευθεροτυπίας"


Tι περιλαμβανει το σχέδιο για την επαναφορά της Ελευθεροτυπίας στην ελληνική αγορά media.

Το σχέδιο επαναπροσδιορισμού της “Ελευθεροτυπίας” ως ανεξάρτητου Μέσου Ενημέρωσης στην Ελλάδα, παρουσίασε πριν από λίγη ώρα ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.  

Το σχέδιο περιλαμβάνει 3 βήματα και μια προϋπόθεση, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα 3 βήματα για την επαναφορά της “Ελευθεροτυπίας” έχουν ως εξής:

1. Επανακυκλοφορία της εφημερίδας, η οποία και έγινε.

2. Εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος με την αποδοχή  του επενδυτικού σχεδίου από τις τράπεζες.  Στο σχέδιο προτείνεται “κούρεμα” των χρεών κατά 40% και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, μαζί με την αποπληρωμή οφειλών και αποζημιώσεων. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, εφόσον συμφωνήσουν εργαζόμενοι και τράπεζες.

3. Συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων ως και 5 εκατ. ευρώ.  Στην τρίτη φάση, εκτός από το Χ. Οικονομόπουλο, θα μπουν στην εταιρεία και νέοι επενδυτές, που δεν θα έχουν σχέση με προμήθειες του δημοσίου ή οπλικά συστήματα.


Σε αυτή την τρίτη φάση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Οικονομόπουλο, θα μπουν στην εταιρεία και νέοι επενδυτές, που δεν θα έχουν σχέση με προμήθειες του Δημοσίου ή οπλικά συστήματα.

«Αν δεν εξυγιανθούμε, θα πουλήσω το σπίτι μου…» είπε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της εφημερίδας, ο οποίος σημείωσε ότι δεν είναι μόνος («έχω κι άλλους δίπλα μου»), τονίζοντας παράλληλα: «Θα πουλήσουμε όλα τα κτίρια και θα πληρωθούν οι απλήρωτοι».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα να υπογραμμίσει ότι η «Ελευθεροτυπία» έχει γίνει αντικείμενο φθόνου. «Μας ζηλεύουν, γι’ αυτό μας κυνηγούν» ισχυρίστηκε, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε ονομαστική επίθεση κατά ΔΟΛ, Πήγασου και Τυποεκδοτικής.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της εφημερίδας, Βαγγέλης Παναγόπουλος, μίλησε για την απουσία της «Ελευθεροτυπίας» («... μια απουσία, που βόλεψε πολλούς»), αλλά και για την επιδίωξή της να στέκεται στο πλευρό του πολίτη και όχι δίπλα σε κόμματα.

Οσο για τις οφειλές της σε πρώην εργαζομένους, σημείωσε ότι «οι δημοσιογράφοι που εργάζονται επί χρόνια στην Χ. Κ. Τεγόπουλος είναι εδώ, για να βοηθήσουν να πάρουν όλοι τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...