Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πιθανόν την Τετάρτη στη Βουλή η ΝΕΡΙΤ

Υπάρχει ενδεχόμενο να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ertopen, η επωνυμία της νέας ανώνυμης εταιρείας θα είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ή ΝΕΡΙΤ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, η νέα εταιρεία θα προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη. Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα περιλαμβάνει δύο τηλεοπτικούς και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και τους παραμεθόριους σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο. Από τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Εξάλου, ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση διοργανώνεται την Τετάρτη στις 19.00, στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου με πρωτοβουλία και συμμετοχή 35 πανεπιστημιακών, ανθρώπων των τεχνών, των γραμμάτων και της ενημέρωσης και εργαζομένων της ΕΡΤ. Αντικείμενο, η  συζήτηση πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός δικτύου συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, τη συνάντηση των μέχρι τώρα κινήσεων και την κλιμάκωση της δράσης.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα, γιατί «θα αποτελέσει το όχημα και για νέες απολύσεις και για καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και για καταπάτηση και αλλαγή μιας σειράς εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, που έχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» και τόνισε ότι «η κρατική ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...