Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αύξηση του αριθμού των δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας


Στους 42 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων στα ΜΜΕ που έχασαν φέτος της ζωή τους εν ώρα εργασίας σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εργαζομένων στις Ειδήσεις (ΙΝSI), ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος φορέας, μόνο τον Απρίλιο σκοτώθηκαν 17 δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού που εδρεύει στο Λονδίνο, ο Απρίλιος ήταν "ο αιματηρότερος" για τα διεθνή ΜΜΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισε το INSI.

Μέχρι στιγμής εφέτος, 42 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 22 χώρες, απολογισμός που υπερβαίνει τους 37 θανάτους που είχαν καταγραφεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2009.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών δημοσιογράφων το 2009 ήταν 133ο υψηλότερος από το 1990. Το INSI σημείωσε ότι ο αριθμός αποτελεί σκληρή υπενθύμιση του "φρικτού τιμήματος που πληρώνουμε για να μεταδίδονται οι ειδήσεις σε όλο τον κόσμο". Τάχθηκε υπέρ της τήρησης ενός λεπτού σιγής στις αίθουσες των ειδησεογραφικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο για να τιμηθούν τα θύματα την 3η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...