Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δικαίωση έναντι της ΕΡΤ

Ακυρες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΡΤ εις βάρος της δημοσιογράφου Εύας Νικολαΐδου. 
Πριν από δύο χρόνια, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, επί προεδρίας Χρήστου Παναγόπουλου, κρίνοντας πως η δημοσιογράφος είχε υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα- ανάρμοστη συμπεριφορά και ηθική ζημιά της ΕΡΤ με αφορμή «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» ανάμεσα σε εκείνη και συνεργάτη της- επέβαλε ποινή προσωρινής απόλυσής της (διάρκειας δύο μηνών).
Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τη δημοσιογράφο. Σύμφωνα με το αιτιολογικό, η απόφαση που είχε λάβει τότε το πειθαρχικό όργανο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού «στερείτο νομιμότητας λόγω έλλειψης πλήρους αιτιολογίας». Το δικαστήριο έκρινε πως η δημοσιογράφος «υπέστη προσβολή προσωπικότητας και μείωση στο προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό της περιβάλλον» και υποχρέωσε την ΕΡΤ αφενός να διαγράψει από το πειθαρχικό μητρώο της την πειθαρχική ποινή και αφετέρου να αποζημιώσει χρηματικά τη δημοσιογράφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...