Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Καθαίρεση αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων


Από σήμερα το πρωί ξεκινάει το ξήλωμα των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων από τις προσόψεις κτηρίων κατά μήκος της οδού Πειραιώς, από το ύψος της πλατείας Ομονοίας έως την Πέτρου Ράλλη, και στη συνέχεια στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου όπου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 650 συνολικά.
Ηδη έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες αυτών να προχωρήσουν από μόνοι τους στην καθαίρεση των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων και πολλοί από τους παραβάτες έχουν ήδη αρχίσει την απομάκρυνσή τους, όπως είπαν χθες χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.
Ειδικά συνεργεία
Διευκρίνισαν ότι στις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκαν θα αναλάβουν τα ειδικά συνεργεία ενώ παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό των προστίμων που θα επιβάλλονται ώστε το κόστος να είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος των πινακίδων, ενώ τα έξοδα καθαίρεσης θα πληρώσουν οι παρανομούντες με βάση την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει.
Το συνολικό ποσό που έχει διασφαλίσει το ΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος καθαίρεσης των διαφημιστικών πινακίδων προσόψεων κτηρίων ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, ενώ επεξεργάζεται παράλληλα περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε το Πρόγραμμα Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων να επεκταθεί σε όλο το μήκος του ιστορικού άξονα της οδού Πειραιώς και στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά.
Ο ΕΑΧΑ
Την ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο φορέας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ), όπως είχε κάνει και στην περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε κατά την περίοδο 2000-2004 κοινοποιήθηκαν περίπου 12.000 αποφάσεις και τότε απομακρύνθηκαν περίπου 5.500 επιγραφές, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της (Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Μεσογείων, κ.λπ.).
Η κα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε χθες ότι θα επεκταθεί η αρμοδιότητα του ΕΑΧΑ και εκτός της Αττικής σε άλλες πόλεις της χώρας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει και δήλωσε κατηγορηματικά ότι «εστιάζουμε την προσοχή μας στην εικόνα της πόλης, στο αστικό τοπίο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ως περιβάλλον που καθορίζει την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα όλων μας».  ΕΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...