Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο υιός Μέρντοχ έκανε εισβολή στον «Ιντιπέντεντ»

Ορεξη για φασαρία είχε ο γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς, ο οποίος, σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση, το απόγευμα της Τετάρτης εισέβαλε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο στα γραφεία της ανταγωνίστριας «Independent». Η βρετανική εφημερίδα αγοράστηκε πρόσφατα από τον Ρώσο ολιγάρχη Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, που ανέθεσε τη διοίκηση στον 29χρονο γιο του, Εβγκένι.

Αιτία της εισβολής του υιού Μέρντοχ ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Independent» εκείνη τη μέρα, ο οποίος απευθυνόταν στους ψηφοφόρους θέτοντας στο στόχαστρο τον πατέρα του: «Δεν θα αποφασίσει ο Ρούπερτ Μέρντοχ το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Εσύ θα αποφασίσεις».
Γερό στομάχι...
Εισβολή στα γραφεία του «Ιντιπέντεντ» έκανε ο Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ
Εισβολή στα γραφεία του «Ιντιπέντεντ» έκανε ο Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ
Μπορεί ο πατέρας του να διαθέτει γερό στομάχι, έχοντας περάσει μια ζωή στο τιμόνι του ισχυρότερου κολοσσού των μίντια και στο στόχαστρο της Αριστεράς, ωστόσο ο Τζέιμς φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει με στωική απάθεια την κριτική. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αψυχολόγητη αντίδρασή του στο διαφημιστικό εξώφυλλο της ειδικής έκδοσης του «Independent» όπου χρησιμοποιούσε το όνομα του Ρούπερτ για να αξιώσει την ελευθερία του Τύπου από κάθε παρέμβαση της ιδιοκτησίας;
Κρατώντας λοιπόν στο χέρι ένα από τα 300.000 αντίτυπα, ο υιός Μέρντοχ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «News Corp» Ευρώπης και Ασίας, εισέβαλε στην αίθουσα σύνταξης διακόπτοντας τον διευθυντή, Σάιμον Κέλνερ, και φωνάζοντάς του οργισμένος μπροστά σε δεκάδες αποσβολωμένους δημοσιογράφους: «Τι στο διάολο κάνεις;». Συνοδευόμενος από τη Ρεμπέκα Μπρουκς, διευθύνουσα σύμβουλο της «News International» του Μέρντοχ που εκδίδει τις εφημερίδες «Times» και «Sun», οδηγήθηκαν στο γραφείο του Κέλνερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», οι τρεις τους συζήτησαν σε υψηλούς τόνους για 20 λεπτά, ενώ όταν έφυγαν οι δύο... απρόσκλητοι επισκέπτες, ο διευθυντής εξήγησε σε συναδέλφους του ότι ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Μέρντοχ διαμαρτυρήθηκε ότι η διαφήμιση αμαύρωνε το όνομα του πατέρα του.
Η δήλωση«Ο ίδιος ο Μέρντοχ είχε δηλώσει σε επιτροπή της Βουλής των Λόρδων ότι επηρέαζε τα κύρια άρθρα των εφημερίδων του και το 1992 η «Sun» ισχυρίστηκε ότι είχε κερδίσει τις εκλογές για λογαριασμό του Τζον Μέιτζορ», σχολίασε ο καθηγητής ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ, Στιβ Μπαρνέτ.
Οι εφημερίδες του ομίλου έχουν δηλώσει μάλιστα ότι ακολουθούν το ρεύμα, αλλάζοντας στρατόπεδα κάθε φορά, ενώ στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία η «Sun», που πρόσκειται στους Τόρις, έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...