Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

«Ελευθεροτυπία»: Προβληματισμός για τα μεγέθη και κρίση με τους δημοσιογράφους...

Σε τροχιά "κινήσεων εξορθολογισμού" εισήλθε από χθες η Ελευθεροτυπία, αφού όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους, από το διευθυντή της εφημερίδας Βαγγέλη Παναγόπουλου, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, αποφασίσθηκε να γίνει προσπάθεια αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της με στόχο τον περιορισμό των ζημιών και της συγκράτησης του κόστους πωλήσεων.
Ειδικότερα στο πλάνο περιλαμβάνεται η επανεκτίμηση των συνεργασιών με τους συνταξιούχους, ή όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με τους εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ θα καταβληθεί σε πρώτη φάση προσπάθεια μείωσης του φύλλου της Δευτέρας.
Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση των συντακτών και να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις μια και δεν υπάρχουν περιθώρια και από τις δύο πλευρές με την εργοδοσία να βιάζεται να κλείσει το θέμα μετά την ανακοίνωση των μειώσεων και οι συντάκτες  να τις απορρίπτουν χωρίς να έχουν προτείνει και κάποια άλλη, ενδιάμεση, λύση
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σύννεφα στην εταιρεία είχαν αρχίσει να μαζεύονται ήδη από τις αρχές τους έτους, αφού μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Χ.Κ. Τεγόπουλος , είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για εκτεταμένες περικοπές και θεαματικές κινήσεις εξορθολογισμού, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας των Εκδόσεων ΝΕΠ, του Π. Κυριακίδη, με ποσοστό 10,12%.
Από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υπενθυμίζεται ότι το 2009, η εταιρεία είχε παρουσιάσει κάμψη πωλήσεων κατά 19,56% σε επίπεδο μητρικής και κατά 21,99% σε επίπεδο Ομίλου, με τα σχετικά ποσά να ανέρχονται σε 78,99 εκατ. ευρώ και σε 79,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Σε ετήσιο επίπεδο οι καθαρές προ φόρων ζημίες της εταιρείας ανήλθαν σε 18,23 εκατ. ευρώ, ενώ του Ομίλου σε 19,81 εκατ. ευρώ.
Η εικόνα δεν παρουσίασε βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο του έτους αφού η Χ.Κ. Τεγόπουλος, σε επίπεδο μητρικής παρουσίασε κάμψη πωλήσεων κατά 14,09% στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και καθαρές προ φόρων ζημίες ύψους 6,4 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα οι πωλήσεις της εταιρείας στο υπό εξέταση διάστημα του 2010, διαμορφώθηκαν σε 16,5 εκατ. ευρώ, έναντι 19,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και σε επίπεδο Ομίλου, αφού οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 16,7 εκατ. ευρώ, έναντι 19,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας κάμψη 13%, ενώ στα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα εμφανίστηκαν ζημίες, ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, έναντι 4,9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...