Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο στη σκιά του πλειστηριασμού για την ψηφιακή στην Κύπρο.

 



Δραματικές εξελίξεις σημειώθηκαν το απόγευμα που αφορούν στη διαδικασία για την πλατφόρμα της ψηφιακής τηλεόρασης.Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις καταγγελίες του Στάθη Κιττή για ύποπτες συναλλαγές μέσω θυγατρικής εταιρίας του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, κατήγγειλε πως ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής είχε συνάντηση με άτομο που εκπροσωπεί την εταιρία LRG που πλειοδοτεί για την πλατφόρμα της ψηφιακής τηλεόρασης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ένα περίπου μήνα μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, πράγμα το οποίο υποστηρίζει ότι είναι παράνομο. Υποστηρίζει ακόμη ότι η συνάντηση έγινε εν αγνοία των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta.
  O κ. Γιώργος Κωνσταντίνου είχε αποστείλει άκρως απόρρητη, όπως τη χαρακτηρίζει, επιστολή την 1η Ιουνίου και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρει ότι ο Πρόεδρος μαζί με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είχε συναντηθεί με   προσφοριοδότη και ότι συζήτησε μαζί του θέματα που δεν επιτρέπονται από το νόμο. Την επιστολή έχει εξασφαλίσει και σας παρουσιάζει αποκλειστικά το SigmaLive. 
 
  Στο μεταξύ η διαδικασία για τον πλειστηριασμό για την ψηφιακή πλατφόρμα σταμάτησε σήμερα στα 9 εκατομμύρια ευρώ μετά από υποβολή ένστασης εκ μέρους της Velister, του συνασπισμού των οκτώ κυπριακών τηλεοπτικών σταθμών. Πάντως ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο πλειοδοτεί η εταιρεία LRG με αποτέλεσμα το ποσό να φθάσει τα εννέα εκατομμύρια Ευρώ.
  Σύμφωνα με το μητρώο που διατηρείται στον έφορο εταιρειών πρόκειται για μονοπρόσωπη εταιρεία που δεν έχει παρουσιάσει ετήσια έκθεση, από την ίδρυση της. Το υπέρογκο ύψος που έχει φθάσει το ποσό του  πλειστηριασμού έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλα τα τοπικά κανάλια που διερωτώνται κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν του κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...