Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Αποδοτική η σεζόν για το κανάλι της Κάντζας


Στην ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά που είχε φέτος ο Alpha, τόσο από πλευράς τηλεθέασης όσο και από πλευράς διαφημιστικών εσόδων, αναφέρθηκαν χθες τα στελέχη του καναλιού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε με αφορμή το τέλος της τηλεοπτικής σαιζόν.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Κριστόφ Μάινους.
Όπως ειδικότερα ανέφερε, κάνοντας τον απολογισμό ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, Κριστόφ Μάινους, «κατά την τηλεοπτική χρονιά 2009-2010, ο Alpha επαναπροσδιορίσθηκε ως ένα κανάλι με σαφή προσανατολισμό στην οικογενειακή ψυχαγωγία, επικεντρώνοντας στα real life προγράμματα. Η στρατηγική αυτή επιλογή είχε σαν αποτέλεσμα η τηλεθέαση να ξεπεράσει κάθε προσδοκία».
Όπως προέκυψε από την παράθεση των στοιχείων ο Alpha πέτυχε αύξηση της τηλεθέασης του στο 43,1% (από 12,3% το 2009, στο 17,6% το 2010) στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και αύξηση 12% στο μερίδιο στο σύνολο της ημέρας. Επίσης, το Μάιο, στη ζώνη της υψηλής τηλεθέασης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ελάχιστη διαφορά πίσω από τον Antenna που κατέλαβε την πρώτη θέση.
Η ελληνική αγορά
Ο κ. Μάινους απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι πωλήσεις του Alpha (μόνο του καναλιού) θα διαμορφώθηκαν περί τα 69,3 εκατ. ευρώ, ενώ και φέτος καταγράφονται ζημιές (μειωμένες σε σχέση με πέρυσι) της τάξεως των 32,5 εκατ. ευρώ.
Καλούμενος να σχολιάσει τις προοπτικές της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς, ανέφερε ότι αναμένει περαιτέρω κάμψη -και λόγω των νέων φόρων που έχουν επιβληθεί στην τηλεοπτική αγορά- επισημαίνοντας ότι βελτίωση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το τέλος του 2011. Θετικό πρόσημο στην τηλεοπτική πίτα, αναμένεται από το 2012 και μετά, είπε, ενώ ειδικότερα όσον αφορά τον Alpha, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επένδυση του RTL θα καταφέρει να πιάσει το break event λίγο αργότερα από ό,τι αρχικά προέβλεπε η εταιρεία (το 2011) και συγκεκριμένα το 2012.
Ειδικότερα όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο κ. Μάινους, τόνισε ότι ο Alpha, παρά τη γενική κάμψη, αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων του με αύξηση 5% στις πωλήσεις και περιορισμό των ζημιών κοντά σε μονοψήφια νούμερα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όπως είπε της ιδιαίτερα θετικής πορείας που ακολουθεί το κανάλι και η οποία θα αρχίσει από τη νέα σεζόν να αποδίδει καρπούς δίνοντας αρκετά μεγαλύτερα μερίδια από τη διαφημιστική δαπάνη.
Οι φόροι
Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha σχολιάζοντας το νέο φόρο τηλεόρασης (20%) εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την αποδοτικότητα της κίνησης. Ειδικότερα ανέφερε πως είναι σαφές ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να συμμετάσχουν στη φορολογία.
Παρά ταύτα η υπερβολική φορολογία, που υπάρχει στην τηλεόραση θα λειτουργήσει αρνητικά στην αγορά, θα μειώσει τελικά τον τζίρο της τηλεόρασης και αναπόφευκτα θα προκαλέσει μείωση άλλων εσόδων που έχει το κράτος από τη «μικρή οθόνη». Αντίθετα η μείωση του φόρου θα τόνωνε την αγορά και θα βοηθούσε στην έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση.
Το πρόγραμμα
Ο Alpha θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν την ίδια σταθερή πολιτική στο πρόγραμμά του, παρουσιάζοντας τρία νέα τηλεοπτικά προϊόντα: το Real Housewives of Kolonaki (μια σειρά που θα πρωταγωνιστούν πραγματικά πρόσωπα και θα κινείται μεταξύ Sex & the City και Desperate Housewives), το Genial Daneben (πρόγραμμα με κωμικούς) και το I Love my Country (παιχνίδι με ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...