Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Απεργία σήμερα των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό και το εργασιακό


Δεν κρέμονται εφημερίδες στα περίπτερα αύριο και δεν παίζουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σήμερα. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απεργούν και διαδηλώνουν σήμερα το πρωί στη Βουλή.
Μ. Γκανάς: Συντονισμένη επίθεση από ΔΝΤ, Ε.Ε., πολιτικό σύστημα και εργοδότες
Η συγκέντρωση όλων των σωματείων (δημοσιογράφων, προσωπικού, τεχνικών Τύπου, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, φωτορεπόρτερ, εφημεριδοπωλών) έχει οριστεί για τις 11.00 σήμερα στη συμβολή Ακαδημίας και Βουκουρεστίου και στη συνέχεια ακολουθεί πορεία στη Βουλή. Αιτήματα:
* Υπογραφή ΣΣΕ, απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν την κατάργησή τους.
* Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
* Πάγωμα των απολύσεων και κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
* Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων.
* Σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, καθώς και μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
* Όχι στην αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Όπως είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών και Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Στ. Νικολόπουλος, "το ασφαλιστικό είναι κινούμενη άμμος: κρύβει παγίδες και δημιουργεί ανασφάλειες. Όλες οι κινήσεις μας έπεσαν στο κενό. Οποιοσδήποτε διάλογος αποδεικνύεται χωρίς περιεχόμενο". Αυτό, είπε, δημιουργεί ανασφάλειες.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΤΥΜ (Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού), Π. Ξηρουχάκης, σημείωσε ότι τα μέτρα υποβαθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση και δεν κάνουν τίποτα για τη φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή που πλήττουν τα ταμεία.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παν. Καλφαγιάννης, κατήγγειλε ότι στην ΕΡΤ ακόμα "λύνουν και δένουν" οι ίδιοι του παρελθόντος, που κατηγορούνται για αδιαφάνεια, φαυλότητα και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Την ίδια ώρα, ζητούν από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να κάνουν θυσίες. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 10%, τα δώρα έχουν κοπεί και η Συλλογική Σύμβαση του 2009 δεν έχει υπογραφεί ακόμη.
Ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Γ. Πλαχούρης, κατήγγειλε απολύσεις στον περιοδικό Τύπο στο 10% του προσωπικού το 2009, ενώ ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ, Δ. Καμαρινόπουλος, είπε ότι για την περίπτωση των Τεχνικών Ραδιοφωνίας ο ΟΜΕΔ αποφάσισε μηδενικές αυξήσεις και αποζημίωση για τυχόν απολύσεις στο 4πλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης.
Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων είναι μεγάλη, οργανωμένη και καλά προετοιμασμένη, είπε ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, Μάρκος Γκανάς, και εξήγησε: "έχουμε απέναντί μας το ΔΝΤ, την Ε.Ε., το πολιτικό σύστημα και τους εργοδότες. Η νέα εποχή που επιχειρούν να δημιουργήσουν θυμίζει μεσαίωνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...