Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τι γράφουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Κυπριακό και την οικονομία, η συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας-Κατάρ, το ενδεχόμενο συγχώνευσης Κυπριακών Αερογραμμών-Eurocypria, η πυρκαγιά στην περιοχή Τηλλυρίας και η κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.
Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «10 Ερωτηματικά για τη συμφωνία με Κατάρ», γράφει ότι μελέτη εμπειρογνωμόνων που κατατέθηκε στη Βουλή διαπιστώνει, υπό μορφή 10 ερωτημάτων και 15 παρατηρήσεων, πολλά κενά και ασάφειες εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέρ του Κατάρ, που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, εις βάρος μας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «είπαμε ‘όχι’ σε Γερμανία-Αυστρία» και «ψηφίσαμε υπέρ των Αραβικών Εμιράτων» για την έδρα του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Αντέχει μόνο ένας αερομεταφορέας», γράφει ότι από το προσχέδιο έκθεσης από ιδιώτες συμβούλους για διεξαγωγή μελέτη βιωσιμότητας σε ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο κυπριακών αεροπορικών εταιρειών, η οποία εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί και επισήμως, προκύπτει ότι είναι μονόδρομος η συγχώνευση ώστε να καταστεί δυνατή η επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι θλιβερός ο απολογισμός της προχθεσινής πυρκαγιάς στην περιοχή Τηλλυρίας – δύο σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, άλλα δύο υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές και τέσσερις μάνδρες παραδόθηκαν στις φλόγες.
«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Κτύπησε κόκκινο ο πολιτικός υδράργυρος», γράφει ότι στο κόκκινο ανεβαίνει ο πολιτικός υδράργυρος καθώς Κυπριακό, οικονομία αλλά και οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αποτέλεσαν χθες πεδίο οξείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κρίσιμο για την εργασιακή ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι το επόμενο 48ωρο, αφού αναμένεται να καταβληθούν ύστατες προσπάθειες για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων και αποφυγή των προαναγγελθέντων από μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος δυναμικών κινητοποιήσεων.
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σύγκρουση σε δύο μέτωπα», γράφει ότι σε δύο μέτωπα εξελίχθηκε η αντιπαράθεση στο εσωτερικό μέτωπο. Η Κυβέρνηση σήκωσε χθες το γάντι που έριξε ο Νίκος Αναστασιάδης μέσα από την συνέντευξη του στον «Φ» και κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για μεταλλάξεις που στόχο έχουν τις προεδρικές εκλογές του 2013. Στο άλλο μέτωπο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιτέθηκε κατά του Προέδρου Χριστόφια για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, κατηγορώντας τον ότι δεν ακούει κανέναν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «απευθείας στα ΤΑΕ οι κακοποιήσεις» και κάνει λόγο για «αλλαγή τακτικής για σεξουαλικές υποθέσεις με ανήλικους».
Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Μεταλλάξεις ΔΗΣΥ», γράφει ότι τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό αποκάλυψε για άλλη μια φορά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσεγγίσει δυνάμεις που μέχρι πρόσφατα τις κατηγορούσε ότι δεν θέλουν λύση. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά των κυπριακών προϊόντων.
ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...