Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Toν «εκλεκτό» του Ν.Σαρκοζί για την εξαγορά του Monde απέρριψε η κάλπη των συντακτών

Συντριπτικά υπέρ της προσφοράς των Μπερζέ, Νιλ και Πιγκάς ψήφισαν τόσο οι συντάκτες όσο και οι εργαζόμενοι του γαλλικού Monde, απορρίπτοντας την προσφορά του «στρατοπέδου» του Κλοντ Πεντριέλ, υπέρ του οποίου έχει τοποθετεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Οι συντάκτες, που κατέχουν μέσω του συνδικάτου τους το 22% των μετοχών του Monde, επέλεξαν με ένα ηχηρότατο 90,84% την προσφορά της κοινοπραξίας υπό τον μεγαλοτραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς, ενώ σε παρόμοια επίπεδα κυμάνθηκαν και τα ποσοστά που συγκέντρωση η προσφορά της κοινοπραξίας από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και τα έντυπα που κατέχει.

Η αντίπαλη προσφορά για εξαγορά είχε υποβληθεί από κοινοπραξία υπό τον Κλοντ Πεντριέλ (εκδότη του Nouvel Observateur) μαζί με την France Telecom και τον ισπανικό όμιλο επικοινωνίας Prisa (στον οποίον ανήκει ο El Pais).

O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε εκφράσει ανοικτά την προτίμησή του στην τριάδα Πεντριέλ, ενώ είχε υπαινιχθεί ότι μπορεί να αποσύρει την χρηματική υποστήριξη στον ζημιογόνο Monde εάν η ιδιοκτησία του περάσει στους Μπερζέ, Νιλ και Πιγκάς. Ο επικεφαλής του συνδικάτου των συντακτών του Μonde Ζιλ βαν Κοτ ανέφερε ότι η ψηφοφορία θα γινόταν αγνοώντας τα σχόλια Σαρκοζί.

Η ιστορική γαλλική εφημερίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ζημίες και χρέη ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ και κατέληξε πρόσφατα στις προσφορές των δύο υποψήφιων κοινοπραξιών. Η οριστική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Monde αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...