Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τηλεοπτική απόλαυση υψηλής ευκρίνειας για όλους, μόνο από τη Nova

Η Nova, πρωτοπορεί για άλλη μια φορά οδηγώντας τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, η πρώτη ψηφιακή τηλεόραση της χώρας, παρουσίασε τη στρατηγική και την εμπορική της πολιτική, για την υπηρεσία Nova High Definition (HD),που θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2010.

Όταν σήμερα ξεκινά δειλά-δειλά στη χώρα μας η μετάβαση από την επίγεια αναλογική στην επίγεια ψηφιακή μετάδοση, η Νova, κάνει το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας ένα πλήρες τηλεοπτικό μπουκέτο υψηλής ποιότητας, σε High Definition. Το μπουκέτο HD της Nova, καλύπτει τις τηλεοπτικές ανάγκες όλης της οικογένειας, με νέες παραγωγές ταινιών, σύγχρονες σειρές και αθλητικά γεγονότα υψηλού ενδιαφέροντος και αρχικά θα περιλαμβάνει 3 κανάλια:

·        Το κανάλι novacinema HD, θα προβάλει από τον Σεπτέμβριο του 2010 τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες από όλα τα στούντιο του Χόλυγουντ (DisneyWarner BrosColumbiaUniversalParamountFOXMGM), όλους τους μεγάλους προμηθευτές προγράμματος του εξωτερικού (HBOLionsgate) και όλους τους διανομείς στην Ελλάδα (OdeonVillageAudioVisualSpentzos,Hollywood Entertainment).

·        Το κανάλι novasports HD θα προβάλει σε παραγωγή Nova, τουλάχιστον έναν αγώνα της Superleague σε κάθε αγωνιστική. Επίσης θα περιλαμβάνει επιλεγμένους αγώνες των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και των Ευρωπαϊκών διοργανώσεωνChampions League και Europa League, επιλεγμένους αγώνες NBA, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Παγκοσμίου Πρωταθλήματος GT1και άλλα αθλήματα.

·        Το μπουκέτο υψηλής ευκρίνειας της Nova ολοκληρώνεται με το Eurosport HD, τo μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ΗD αθλητικό κανάλι, που μεταδίδει πάνω από 100 διαφορετικά σπορ. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Australian OpenFrench OpenUS OpenTour de France,Sony Ericsson WTA TourATP TourAthletics European ChampionshipsFIA WTCCFIA FormulaChampionshipSuperbikeWorld ChampionshipSupersport World ChampionshipSnookerGolf.

Η τηλεοπτική τεχνολογία High Definition, προσφέρει έως και πέντε φορές υψηλότερη ευκρίνεια συγκρινόμενη τόσο με το αναλογικό, όσο και με το ψηφιακό Standard Definition σήμα. Με HD η εικόνα και ο ήχος είναι τόσο καθαρά, που η τηλεόραση μοιάζει περισσότερο με παράθυρο στον έξω κόσμο, παρά με οθόνη τηλεόρασης όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, έγινε αναλυτική παρουσίαση της νέας τεχνολογίας, καθώς και παρουσίαση του νέου Nova Box ΗD, που έχει επιλέξει η Nova, προϊόν της εταιρίας Pace -του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο. Πρόκειται για αποκωδικοποιητή τελευταίας τεχνολογίας υψηλών απαιτήσεων High Definition MPEG4, που προσφέρει δυνατότητα HD (MPEG4 1920 x 1080i), ήχο Dolby Digital (surround AC-3), DVB-S2, VOD, δυνατότητα σύνδεσης στο internet (Ethernet), θύρες USB και HDMI και χωρητικότητα δίσκου 320GB (PVR).

Ακόμα, μέσω video χαιρέτησαν την ένταξη της Νova στον κόσμο του ΗD, οι Jeffrey SchlesingerPresident of Warner Bros International Television,Belinda MenendezPresident of International Television NBC UniversalBen PynePresident of Global Distribution  Disney Media Networks,Hal RichardsonPresident of Worldwide Television DistributionJim Giannopoulos President & Chief Executive Officer of Fox FilmedEntertainmentPaul MolnarPremier League Media Operations ManagerOliver DussTEAM TV Sales Manager και Πάτρικ Κομνηνός, Γενικός Διευθυντής Superleague Ελλάδος, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων studio παραγωγής ταινιών στην Αμερική και των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, οι οποίοι και υπογράμμισαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η HD μετάδοση στο τηλεοπτικό κοινό.

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου παρευρέθη και χαιρέτησε ο Benjamin DeshayesRegional Director Central and Southern Europe of Eurosport.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnetκ. Πάνος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις λέγοντας: «Η ανάπτυξη και η προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας σε προσιτό κόστος, είναι για εμάς μονόδρομος, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη μέση ελληνική οικογένεια. Η Nova, αποτελεί εδώ και 10 χρόνια την καλύτερη πρόταση οικιακής ψυχαγωγίας για όλους και έτσι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...