Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Έκοψαν ΑμεΑ από το διαγωνισμό για τη “Δ.Τ.”! Ερώτηση από τον Τέρενς Κουίκ

Ραγίζει καρδιές η επιστολή του Σπυρίδωνα Χονδρογιάννη, 49χρονου ΑμεΑ, που είχε την ατυχία να βιώσει το θρίλερ της απόλυσης και –μη- επαναπρόσληψής του από το μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο άτυχος συμπολίτης μας, όντας άτομο με αναπηρία, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες χωρίς αντικείμενο εργασίας, αφού η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση, επέλεξε όχι να εξυγιάνει την ΕΡΤ, αφήνοντάς την ανοικτή, αλλά να ισοπεδώσει εν ψυχρώ, 2.656 εργαζομένους (ανάμεσά τους και άτομα με ειδικές ανάγκες), πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην επιστολή, που παραδόθηκε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ, από τον ίδιο τον κ. Χονδρογιάννη, τονίζεται ότι «μέχρι πρότινος, εργαζόταν στην ΕΡΑ Κέρκυρας, απολύθηκε, έκανε αίτηση στο μεταβατικό φορέα (ΑμεΑ με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου), όπου και δεν προσελήφθη».

Και προσθέτει το εξής συγκλονιστικό:

«Δεν έχω πια επιλογές στην ζωή μου. Τι θα πω στην οικογένειά μου; Τι θα απαντήσω στα δυο μου παιδιά, 18 και 14 χρονών αντίστοιχα; Ότι απολύθηκα και είμαι άχρηστος πια στην κοινωνία. Ότι δεν μπορώ να βρω μια δουλειά για να επιβιώσουμε»,

Με κοιτούν στα μάτια και δεν έχω να τους δώσω μία απάντηση. Καμία λύση πια για μένα ..μόνον το χάος! Εμένα πρέπει να με πετάξουν στον Καιάδα;

Δεν επαιτώ κ. Βουλευτά. Δικαιοσύνη ζητώ!»

«Σε ποιες ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου ο άτυχος συμπολίτης μας, να προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ όταν και αν εκπέμψει στην Κέρκυρα ή να μεταταχθεί σε άλλο δημόσιο φορέα;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την προστασία των εργαζομένων στην τέως ΕΡΤ οι οποίοι είναι άτομα με αναπηρία/χρόνια πάθηση και γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία, την επαναπρόσληψη ή μετάταξή τους σε άλλο δημόσιο φορέα, την αναδρομική εξαίρεση των προαναφερομένων ατόμων από την απόφαση περί απόλυσής τους αλλά και τη χρήση του εθνικού συστήματος ποσόστωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...