Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παντελής Καψής: Δεν έγιναν αξιοκρατικά οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση

Αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής μια αποστροφή του υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελή Καψή, ο οποίος δήλωσε ότι οι προσλήψεις στο νέο φορέα δεν έγιναν αξιοκρατιά.


Ο Παντελής Καψής, κάνοντας έναν απολογισμό του υπουργικού του έργου τόνισε ότι «οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγινα αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια».


Επισήμανε, επιπλέον, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε «εξαντλητικό διάλογο» με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και κατάφερε να φθάσει σε συμφωνία με την πλειοψηφία για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στον μεταβατικό φορέα, αλλά και συμφωνία για πλήρη αποζημίωση σε όσους δεν προσληφθούν.

«Δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ορισμένοι συνδικαλιστές δεν τη δέχθηκαν και ορισμένοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε με νόημα και συνέχισε «το 2ο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΤ. Η στελέχωση δεν έγινε αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και διαφάνεια».

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για μια σειρά απευθείας αναθέσεων αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Επιπροσθέτως, ζήτησε εξηγήσεις από τον υφυπουργό για τη διαδικασία προσλήψεων στο νέο φορέα, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...