Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα πλήρες σχέδιο για την επόμενη ημέρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει στα χέρια της η κυβέρνηση για να φύγει άμεσα το «μαύρο» από τις οθόνες και οι εργαζόμενοι από το Ραδιομέγαρο. 

Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μετάδοση του δημοσίου σήματος άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι στις διαπραγματεύσεις μπορεί να δοθεί «εύλογος χρόνος» στη συνέχεια, ωστόσο αν δεν βρεθεί συναινετική λύση θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του σήματος.

Για ένα διάστημα θα υπάρξει ένας ενδιάμεσος φορέας έως ότου προχωρήσει στη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο σχετικός νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και με βάση το σχέδιο της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, θα κατατεθεί άμεσα - ενδεχομένως το α’ 15θήμερο του Ιουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως στόχο να κάνει τη μετάβαση στο
νέο φορέα όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τους εργαζομένους.

Στο μεσοδιάστημα θα επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με περίπου 2.000 εργαζομένους και σε ένα τρίμηνο, περίπου δηλαδή γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα εκπέμψει με το οριστικό της προφίλ, κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το μεγάλο «αγκάθι» ωστόσο για τους εργαζόμενους είναι ο ενδιάμεσος φορέας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τη δημιουργία του οποίου διαφωνούν πλήρως, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση το θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...