Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Έλενα Ακρίτα: "Όλοι ξέρουν την Τζούλια αλλά λίγοι τον Μητροπολίτη Μεσογαίας».

Η Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος και σεναριογράφος των «Μυστικών της Εδέμ» που γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βήμα» μιλάει για τα τηλεοπτικά πρόσωπα, τις εκπομπές και σχολιάζει τη συρρίκνωση των αξιών.

«Ο ρόλος των αρχών και αξιών συρρικνώνεται» αναφέρει και επισημαίνει «πως το σημαντικό είναι τι κληροδοτούμε στα παιδιά μας. Αν τους κληροδοτούμε την άποψη «στόχος είναι τα λεφτά, έτσι είπε ο μπαμπάς, έτσι είπε η μαμά», σύμφωνα με το άσμα της εποχής, ή αν τους κληροδοτούμε την άποψη ότι άλλα πράγματα προέχουν στη ζωή εκτός από την επιβίωση».

Σε ότι αφορά το φαινόμενα της εποχής μας να δίνονται φοβερές διαστάσεις σε ασήμαντα πρόσωπα και γεγονότα λέει «Ο κόσμος έχει πάντα ανάγκη την απόδραση. Το θέμα είναι να ξέρει να διαχωρίζει το σημαντικό από το ασήμαντο. Εμένα η ανησυχία μου είναι ότι αρχίζει το σημαντικό να υπερφαλαγγίζεται από το ασήμαντο. Είμαι σίγουρη ότι όλοι ξέρουν την Τζούλια αλλά λίγοι τον Μητροπολίτη Μεσογαίας».

Για την Έλενα Ακρίτα, δεν ευθύνεται η τηλεόραση για όλη αυτήν την κατάσταση αφού όπως λέει «Γιατί να φταίει η τηλεόραση; Καθρέπτης μας είναι». Και εξηγεί «Υπάρχουν σοβαρές εκπομπές, υπάρχουν λάιτ εκπομπές και υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία, που για μένα είναι η χειρότερη, με σοβαροφανείς εκπομπές. Ο κόσμος μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει να δει».

Η γνωστή δημοσιογράφος και σεναριογράφος παρακολουθεί τους «Ράδιο Αρβύλα» καθώς όπως αναφέρει της αρέσουν. Για τον Λάκη Λαζόπουλο λέει πως δεν την πειράζει που έχει εμμονές με ονόματα της σόουμπιζ, αφού «έχει περισσότερες ενστάσεις με τις πολιτικές εμμονές του» ενώ θεωρεί πολύ καλό δίδυμο τον Θέμο Αναστασιάδη με τον Βαγγέλη Περρή.

Τέλος δηλώνει απαισιόδοξη για το τηλεοπτικό μέλλον, το οποίο ασφυκτιά από την έλλειψη χρημάτων. «Που είναι τα μεγαλεία που στέλναμε εκτός έδρας για γυρίσματα ή επιλέγαμε όποιον ηθοποιό θέλαμε; Ακόμα και σε εμάς που κάνουμε μία άλφα επιτυχία υπάρχει δυσκολία οικονομική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...