Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδικάζει σε φυλάκιση αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών τον πρώην αρχισυντάκτη κουρδικής εφημερίδας με την κατηγορία ότι διέδιδε τρομοκρατική προπαγάνδα.

Ο Βεντάτ Κουρσούν, που αντιμετωπίζει συνολικά κάθειρξη 525 χρόνων για 103 υποθέσεις, καταδικάστηκε εξαιτίας δύο άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Azadiya Welat τον Αύγουστο του 2007, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Κουρσούν ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Azadiya Welat, μέχρι που φυλακίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε ο Εμίν Γιλντιρίμ, συντάκτης της εφημερίδας, στο Reuters.

Η εφημερίδα έχει αναγκαστεί να αλλάξει έξι φορές από το 2006 αρχισυντάκτη, επειδή οι αρχισυντάκτες της φυλακίζονταν ή αναγκάζονταν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη φυλάκιση, δήλωσε ο Εμίν Γιλντιρίμ, εκτιμώντας ότι οι εισαγγελείς έχουν ανοίξει 200 ή και περισσότερες υποθέσεις εναντίον των πέντε πρώην αρχισυντακτών της εφημερίδας.

Η εφημερίδα αντιμετωπίζει επίσης τακτικά προσωρινές απαγορεύσεις, ενώ αυτήν την εβδομάδα διατάχθηκε η αναστολή της έκδοσής της για ένα μήνα, πρόσθεσε.

«Αποστολή μας είναι να ενημερώνουμε τον κουρδικό λαό για θέματα που τον αφορούν» είπε. Η σύγκρουση με το PKK «επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και θα παραμελούσαμε τα καθήκοντά μας ως δημοσιογράφοι αν την αγνοούσαμε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...