Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έκλεισε η γερμανόφωνη υπηρεσία του Associated Press στην Ελβετία

Το τελευταίο της τηλεγράφημα μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής η γερμανόφωνη υπηρεσία του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press (ΑΠ) στην Ελβετία, την οποία είχε αγοράσει το γερμανικό πρακτορείο DDP τον Δεκέμβριο του 2009.
«Αυτή είναι η τελευταία είδηση από τη γερμανόφωνη υπηρεσία του πρακτορείου DDP, του πρώην AP», αναφέρει στα γερμανικά το τηλεγράφημα που μεταδόθηκε από τη Βέρνη. «Με αυτό το τηλεγράφημα, ένα κομμάτι της ιστορίας των ελβετικών μέσων ενημέρωσης παίρνει τέλος», προστίθεται στο τηλεγράφημα.
«Δεν υπάρχουν πλέον δημοσιογράφοι για να λειτουργήσει η υπηρεσία», δήλωσε σήμερα ο τελευταίος εργαζόμενος, ο Μπαλτς Μπρουπάχερ.
Το ελβετικό πρακτορείο ATS είναι πλέον το μοναδικό που μεταδίδει ειδήσεις στα γερμανικά και στα ιταλικά στην Ελβετία. Γαλλόφωνες υπηρεσίες διαθέτουν τόσο το ATS όσο και το AP.
Η γερμανόφωνη υπηρεσία του AP εξαγοράστηκε από το πρακτορείο Deutscher Depeschendienst (DDP) στις 7 Δεκεμβρίου 2009. Δύο μήνες αργότερα το DDP αποφάσισε να την κλείσει αφού κατέληξε σε συμφωνία με το ελβετικό πρακτορείο ATS για τη χρήση των ειδήσεών του.
Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία απολύθηκαν την 1η Μαρτίου. Απέμειναν ελάχιστα άτομα που συνέχισαν να μεταδίδουν ειδήσεις μέχρι και την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...