Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Nova HD το καλοκαίρι


Όπως αναφέρουν πληροφορίες της "Ναυτεμπορικής", η Νova προχωρά πλέον με ταχείς ρυθμούς στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ευκρίνειας (HD) προς τους συνδρομητές της με ορίζοντα έναρξης το καλοκαίρι.Στη διευθέτηση των διαφωνιών με τη Νova για τo θέμα των στιγμιοτύπων του ποδοσφαίρου προχώρησε άμεσα η νέα διοίκηση της ΕΡΤ όπως ακριβώς είχε «προβλέψει» η στήλη, πριν από μερικούς μήνες. Η απόφαση της συμφωνίας με τη Νova προηγήθηκε ουσιαστικά κάθε άλλης διοικητικής πράξης του νέου δ.σ., (συμβασιούχους, πρόγραμμα, προβλήματα λειτουργίας κ.λπ.) και έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία -κυρίως λόγω της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης της χώρας- η οποιαδήποτε εμπλοκή από την πλευρά του Δημοσίου με τη δικαιοσύνη -ειδικά με οικονομικό αντικείμενο- πολύ δύσκολα θα αντιμετωπιζόταν αρνητικά.
Θέμα «κουλτούρας»
Η εξοικείωση του κ. Γαμπρίτσου -ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του κ. Γερουλάνου- με την «κουλτούρα» της συνδρομητικής τηλεόρασης -λόγω πρότερης εργασιακής εμπειρίας- λέγεται ότι βοήθησε σημαντικά στο «να γεφυρωθεί το χάσμα» μεταξύ των δυο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο δ.σ. έδινε τόση σημασία στο θέμα της διαφωνίας με τη Νova, που είχε κάνει λόγο ακόμα και για «συνολική επανεξέταση των συμφωνιών των δυο πλευρών», οι οποίες δεν είναι ούτε ασήμαντες ούτε λίγες.

Κατόπιν αυτών και αφού η κατάσταση εξομαλύνθηκε σε αυτό το μέτωπο για το μοναδικό πάροχο δορυφορικών ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών της χώρας, δίνεται -ευτυχώς- η δυνατότητα να στραφεί σε περισσότερο δημιουργικά πράγματα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Νova προχωρά πλέον με ταχείς ρυθμούς στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ευκρίνειας (HD) προς τους συνδρομητές της με ορίζοντα έναρξης το καλοκαίρι. Το σχέδιο βρισκόταν από παλιά στην ατζέντα της και συγκεκριμένα από τότε που ο ΟΤΕ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει HD δορυφορική πλατφόρμα μέσω του HellasSat.
ΕΡΤ προς αναζήτηση... Ιφιγένειας
Από την άλλη πλευρά στην ΕΡΤ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός ως προς το κανάλι που θα παίξει τελικά το «ρόλο της Ιφιγένειας» στο πλαίσιο του επερχόμενου εξορθολογισμού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, «για να φυσήξει ο αέρας της οικονομικής ανάκαμψης», ζητούν να «θυσιαστεί» κάποια από τις ψηφιακές δραστηριότητες (πράγμα επίσης που θα ανοίξει το δρόμο και για άλλου είδους συνεργασίες με τρίτους). Από την άλλη λέγεται ότι στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η ΕΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...