Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανατρέπει τη συμφωνία για εκλογές στην ΕΣΗΕΑ ο Π. Σόμπολος

Παραβίασαν ανοιχτά τη συμφωνία να προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ σε εκλογές τον Μάιο ο Πάνος Σόμπολος και οι σύμβουλοι της παράταξής του, Χρ. Κυρίτσης, Ε. Μαγιάση και Γ. Βλαβιανός. Με τη μέθοδο του είπα-ξείπα, οι σύμβουλοι της παράταξης "Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία" δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν  από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως γνωμοδότησε ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ για όλες τις παρατάξεις, προκειμένου να προχωρήσει η ΕΣΗΕΑ άμεσα σε εκλογές. Αν και ο κ. Σόμπολος εξελέγη πρόεδρος σε "υπηρεσιακό" προεδρείο, δεσμευόμενος δημόσια να οδηγήσει την ΕΣΗΕΑ σε πρόωρες εκλογές, στην πορεία... άλλαξε γνώμη και δεν κουνάει από την καρέκλα του προέδρου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι σύμβουλοι της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος" κατήγγειλαν τον Π. Σόμπολο και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ, εκλογές ζήτησαν επίσης η παράταξη του Δ. Κουμπιά και η Νανά Νταουντάκη.
Με ανακοίνωσή της η "Συσπείρωση" αναφέρει:
"Εκλογές γιοκ! Ο Σόμπολος επιλέγει τη στιγμή που ο κλάδος βρίσκεται σε διαρκή κρίση, προκαλώντας ακόμα μια εσωτερική κρίση στην Ένωση και βεβαίως διαλύοντας τη διασωματειακή συνεργασία όλων των ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ. Ο δρόμος για τους εργοδότες και την κυβέρνηση είναι ανοιχτός. Απολύσεις, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και χειραγώγηση της ενημέρωσης - υπό την ηγεσία του Πάνου Σόμπολου. Άξιος ο μισθός του".
Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στις 13 Ιανουαρίου, οπότε και είχε συγκροτηθεί σε σώμα, ανέφερε επί λέξει: "Το Δ.Σ. αποφάσισε να οδηγήσει τον κλάδο σε εκλογές για να δώσει διέξοδο στην κρίση, που τους τελευταίους μήνες μαστίζει την Ένωση. Η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση ορίζεται στο 1ο 10ήμερο του Μαρτίου, όπου το Δ.Σ. θα προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών".

Νταρζάνου Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...