Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαλταβαρέας

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαλταβαρέας πέθανε εχθές σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.Ο Γιάννης Σαλταβαρέας είχε γεννηθεί το 1938 στους Μολάους Λακωνίας και είχε μπει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.


Ο  Σαλταβαρέας αρχικά εργαζόταν ως δικηγόρος και μετά τον κέρδισε η δημοσιογραφία την οποία άρχισε να ασκεί το 1982 στην εφημερίδα «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Γνώμη», «Ειδήσεις», «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή», ως συντάκτης ύλης καθώς και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Αθήνα 984». Την δεκαετία του 1990 ο κ. Σαλταβαρέας προσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και εργάστηκε ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων μέχρι και την συνταξιοδότηση του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει σχετικά με το ήθος του δημοσιογράφου Γιάννη Σαλταβαρέα: «υπήρξε ένας συνάδελφος, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και καλλιέργεια. Διακρίθηκε για την παιδεία του και τη βαθιά γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αντιμετώπιζε τη ζωή με σκωπτικό τρόπο και χιούμορ και διατηρούσε πάντοτε άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του».

Η κηδεία του Γιάννη Σαλταβαρέα θα γίνει αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 15:00 από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...