Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών στον εκδότη της Απογευματινής για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον επιχειρηματία, εκδότη της εφημερίδας Απογευματινή, Κώστα Σαραντόπουλο για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της εφημερίδας.


Η κατηγορία αφορά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 και απαγγέλθηκε σε βάρος του επιχειρηματία έπειτα από μήνυση περισσότερων από 50 δημοσιογράφων που εργάζονταν στην ιστορική εφημερίδα.


Το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρίας που εξέδιδε την εφημερίδα, τον γιο του εκδότη, Γιώργο Σαραντόπουλο και τον οικονομικό διευθυντή της εφημερίδας, Άρη Κιπεντζόγλου, καθώς και τον νομικό σύμβουλο της εφημερίδας.

Στην δίκη κατέθεσαν δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην Απογευματινή - που σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2010 - οι οποίοι τόνισαν ότι η επιχείρηση δεν τους έχει εξοφλήσει μέχρι σήμερα τα χρήματα που τους χρωστά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Τίτος Αθανασιάδης, που προσήλθε ως μάρτυρας υπεράσπισης του οικονομικού διευθυντή και του νομικού συμβούλου, ο οποίος, αφού τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν τυπικό ρόλο στο ΔΣ, υποστήριξε πως τις κρίσιμες αποφάσεις για την εφημερίδα τις ελάμβανε μόνος του ο Κ. Σαραντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» έχει καταθέσει τρεις αιτήσεις πτώχευσης εκ των οποίων οι δύο απορρίφθηκαν από το δικαστήριο ενώ η τρίτη αποσύρθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...