Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνέδριο “digital economy forum”

Το 2010 o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας συμπληρώνει 15 χρόνια δυναμικής πορείας και σταθερής προσήλωσης σε υψηλούς στόχους ανάπτυξης του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Εκπροσωπώντας περισσότερες από 400 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς, ο ΣΕΠΕ έχει σχεδιάσει σειρά επετειακών ενεργειών με στόχο να αναδείξει τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως καίριο παράγοντα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αύξησης της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Κομβικό σημείο των ενεργειών για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΠΕ αποτελεί η διοργάνωση του Συνεδρίου “digital economy forum”, καθώς και του “e-Skills Week 2010 Conference” που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαΐου 2010 στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στην Αθήνα. Με θέμα “η ανάκαμψη θα είναι ψηφιακή”, το Συνέδριο στοχεύει να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση, προβάλλοντας συγχρόνως τον καίριο ρόλο της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα, ο ΣΕΠΕ, στηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο των ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα, συμμετέχει ως εθνικός εταίρος στην πρωτοβουλία της Ε.Ε. "e-Skills Week 2010", η οποία στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των νέων, σχετικά με την αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση στις ΤΠΕ από την αγορά εργασίας της ΕΕ.

Ομιλητές
Γιώργος Α. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Κ. Σαμαράς, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Ν. Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπουργός Οικονομικών Σταύρος Αρναουτάκης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Χρήστος Ζώης, Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Αν. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας Σωκράτης Κ. Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Bridget Cosgrave, Director General, DIGITALEUROPE Θεόδωρος Βάρδας, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) Γεώργιος Βλάχος, Πρόεδρος ΣΑΤΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος ΜΚΟ “Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς” Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...