Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010
Ρευστότητα και για το ραδιόφωνο
ΣΕ ΜΙΑ περίοδο που η διαφημιστική δαπάνη στο ραδιόφωνο πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς -σχεδόν μείον 30% ήταν η πτώση για τον περασμένο Φεβρουάριο- αλλά το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνεται, ειδικά για το ενημερωτικό ραδιόφωνο, οι σταθμοί αναζητούν τρόπους αντοχής στην κρίση. Και η συνάντηση που είχαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ιδιοκτήτες σταθμών από τη Θεσσαλονίκη μέσω των Ενώσεών τους ΠΕΙΡΑΣ και ΕΙΙΡΘ με την ΕΕΤΤ κατέδειξε πως και σε θεσμικό επίπεδο κάτι κινείται.
Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση με την ηγεσία της αρχής Τηλεπικοινωνιών είναι η πρόθεση να καταγραφούν και να κωδικοποιηθούν οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία και αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και να επαναπροσδιοριστούν τα σημεία που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Μέσου.
Η ΕΕΤΤ πάντως το τελευταίο διάστημα πάτησε γερά πόδι σε ό,τι αφορά την παρέμβασή της στην εκπομπή ραδιοφωνικών σταθμών. Αν και οι εκπρόσωποι της Αθηναϊκής Ένωσης Ιδιοκτητών δεν εξέφρασαν δημόσια τις θέσεις τους, πάγιο παραμένει το αίτημά τους για τη δυνατότητα πανελλαδικής εκπομπής.
Περισσότερο από το 20% της συνολικής ακρόασης στη Θεσσαλονίκη αποσπούν πέντε αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης με μεγαλύτερη την ακροαματικότητα του Metropolis (7,9%) και του οπαδικού Άρη FM (5,6%), σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Focus. Η μεγάλη επιτυχία του Άρη FM φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη για τη δημιουργία και νέου οπαδικού σταθμού από τον ΠΑΟΚ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά