Κυριακή 16 Μαΐου 2010

IAB: Προβληματισμός για διαφήμιση στο διαδίκτυο


Τον προβληματισμό του, αν μη τι άλλο, για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο χώρο της διαφήμισης του διαδικτύου και την επιβολή αγγελιοσήμου, εξέφρασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το IAB Hellas, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν από την όποια αλλαγή σχεδιάζεται, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει διάλογος.
Ο χώρος της διαδικτυακής διαφήμισης παρουσιάζει και στη χώρα μας όπως και διεθνώς και ειδικότερα στις ανεπτυγμένες αγορές, ραγδαία αύξηση. Το ΙΑΒ Hellas, ως πολυσυλλεκτικός Οργανισμός που εκπροσωπεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην online διαφήμιση (διαφημιζόμενους, εκδότες, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες τεχνολογίας, ISPs και εταιρείες ερευνών), πιστεύει πως πριν από οποιαδήποτε μεταβολή του σημερινού καθεστώτος, της online διαφήμισης, θα πρέπει να προηγηθεί μια διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης, καθώς τα ζητήματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, αλλά και κρίσιμα για το μέλλον της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας.
Στην ανακοίνωσή του, το IAB Hellas, τονίζει πως «είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο, εκτός από το πλέον ζωντανό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο μέσο επικοινωνίας αποτελεί και μια παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας και ως εκ τούτου, το διαφημιστικό περιβάλλον και οι πρακτικές του, έχουν διαφορές με τα παραδοσιακά ΜΜΕ».
Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για τη σχεδιαζόμενη επιβολή αγγελιοσήμου, υπάρχουν αδυναμίες που αφορούν τόσο στον ακριβή ορισμό της διαφήμισης και της κοστολόγησής της, όσο και στον ορισμό των ιστοσελίδων περιεχομένου, τονίζοντας ότι «τα σχετικά νομικά ζητήματα είναι δαιδαλώδη και οι δημοσιευμένες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις είναι, δυστυχώς, επιφανειακές, καταδεικνύοντας άγνοια της φύσης και λειτουργίας του διαδικτύου».
«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία είναι πνεύμα καινοτομίας και δυναμική ανάπτυξης» επισημαίνεται και το τονίζεται ότι αλλαγές σαν κι αυτές, θα προκαλέσουν μείωση της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και δημιουργία αντικινήτρου για τις εταιρείες.
Στην περίπτωση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μάλιστα, θα δημιουργούσε συνθήκες ασφυξίας, αφού το διαδίκτυο για αυτές, αποτελεί ένα φθηνό και αποτελεσματικό μέσο αύξησης των πωλήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...