Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Εβγκένι Λεμπέντεφ: ο πλεϊμπόι εκδότης που ήρθε από το κρύο

O πρώην πράκτορας της ΚGΒ και νυν ολιγάρχης Αλεξάντερ Λεμπέντεφ αγόρασε πριν από λίγες ημέρες την εφημερίδα «Ιndependent» και ανέλαβε να τη σώσει από την χρεοκοπία. 

Είναι το δεύτερο βρετανικό έντυπο που θα έχει στην κατοχή του μετά την «Εvening Standard». Το πραγματικό αφεντικό των δύο εφημερίδων όμως είναι ο 29χρονος γιος του, Εβγκένι. Ο υπόλοιπος βρετανικός Τύπος υποδέχθηκε με καχυποψία τη «ρωσική εισβολή». Γι΄ αυτό ο Εβγκένι φρόντισε να καθησυχάσει τους άλλους εκδότες δηλώνοντας ότι «όταν προσπαθείς να σώσεις μια καλή εφημερίδα, δεν προσπαθείς να καταστρέψεις τις άλλες».
 

Όσο για τον «Ιndependent» τόνισε πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην παρούσα μορφή. Οι ζημιές 13,87 εκατ. ευρώ πέρσι το αποδεικνύουν. Το επιχειρηματικό μοντέλο χρειάζεται αλλαγή».
 

Γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά είναι βρετανοτραφής και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Φοίτησε μάλιστα σε δημοτικό σχολείο της Αγγλικανικής Εκκλησίας και όχι στην ακαδημία της σοβιετικής πρεσβείας. Επιλογή- σκάνδαλο για εκείνη την εποχή. Ειδικά για γιο κατασκόπου. Αποφοίτησε από το LSΕ, όμως για καιρό έκανε ντόλτσε βίτα. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει σοβαρεύει. Διατηρεί βέβαια τον τίτλο του «φασιονίστα δισεκατομμυριούχου» μιας και λατρεύει τη μόδα και τώρα έχει σχέση με την κόρη της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζόελι Ρίτσαρντσον.
 

Ο Λεμπέντεφ ο νεώτερος δεν διστάζει να κριτικάρει. Τη Ρωσία για τις πολιτικές και οικονομικές της δομές. Τον Πούτιν επειδή «κάνει τους Ρώσους να φαίνονται σαν καθυστερημένοι βάρβαροι». Τον Αμπράμοβιτς γιατί του φαίνεται αδιάφορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...