Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βίαιη επίθεση κατά του ανταποκριτή της Καθημερινής στην Κριμαία

Τα φαινόμενα βίας κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών αυξάνονται, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» Κώστας Ονισένκο.


Όπως μετέδωσε από την Κριμαία ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Αχιλλέας Τόπας, ο Κώστας Ονισένκο, μαζί με ουκρανούς δημοσιογράφους, μετέβη σε στρατιωτική εγκατάσταση λίγο έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης.


Αρχικά οι ένοπλοι σταμάτησαν τους δημοσιογράφους έξω από τη βάση και άγνωστα άτομα με πολιτικά ρούχα που βγήκαν από αυτοκίνητα και τους χτύπησαν διακρίτως. Κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.

Η ομάδα των δημοσιογράφων δέχτηκε και άλλη μία επίθεση όταν τους σταμάτησαν για τρίτη φορά, σε μπλόκο, ένοπλοι κουκουλοφόροι που φορούσαν πολιτικά και στρατιωτικά ρούχα. Τους χτύπησαν άσχημα, τους πήραν χρήματα και εξοπλισμό, αλλά και τα χαρτιά τους.

Ο Κώστας Ονισένκο υπέστη κάταγμα στη μύτη ενώ έφερε και μώλωπες, αλλά είναι καλά στην υγεία του.
Σημειώνεται πως η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Κριμαία, ζητώντας την αποστολή διεθνών παρατηρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...